Februarja manj brezposelnih

Registriranih je bilo 80.755 oseb, kar je 2,5 odstotka manj kot januarja in 5,8 odstotka manj kot februarja lani.
Fotografija: Na letni ravni je število registriranih brezposelnih upadlo v vseh območnih službah, najbolj na območju Novega mesta (za 9,9 odstotka) in Murske Sobote (9,1 odstotka), najmanj na območju Kopra (1,4 odstotka).FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Na letni ravni je število registriranih brezposelnih upadlo v vseh območnih službah, najbolj na območju Novega mesta (za 9,9 odstotka) in Murske Sobote (9,1 odstotka), najmanj na območju Kopra (1,4 odstotka).FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Število registriranih brezposelnih v Sloveniji se je po januarski rasti februarja znova znižalo. Registriranih je bilo 80.755 oseb, kar je 2,5 odstotka manj kot januarja in 5,8 odstotka manj kot februarja lani, so sporočili z zavoda za zaposlovanje.

Februarja se je na novo prijavilo 5168 brezposelnih, 54,5 odstotka manj kot januarja in 0,5 odstotka več kot februarja lani. Med novoprijavljenimi je bilo 2937 brezposelnih zaradi izteka zaposlitev za določen čas, 709 trajno presežnih delavcev oziroma stečajnikov in 543 iskalcev prve zaposlitve.

Od 7204 brezposelnih, ki jih je zavod februarja odjavil iz evidence, se jih je zaposlilo oziroma samozaposlilo 5573, kar je 4,7 odstotka več kot januarja in 1,2 odstotka manj kot februarja lani.

Brezposelnost se je na mesečni ravni najbolj znižala v območni službi Sevnica (za 4,2 odstotka), Murska Sobota (4,1 odstotka) in Novo mesto (štirje odstotki), zrasla pa je le v Velenju (pol odstotka).

Na letni ravni je število registriranih brezposelnih upadlo v vseh območnih službah, najbolj na območju Novega mesta (za 9,9 odstotka) in Murske Sobote (9,1 odstotka), najmanj na območju Kopra (1,4 odstotka).
 
 

Komentarji: