Ford zapira v Rusiji

Lanska proizvodnja avtomobilov pod znamko Ford proizvodnja je sicer lani tam znašala ne prav velikih 360 tisoč avtomobilov, poslej pa se mislijo osredotočiti le na gospodarska vozila.
Fotografija: Kot so sporočili iz družbe, so z lokalnim partnerjem in solastnikom tovarn, podjetjem Sollers, podpisali predhodni dogovor o obsežnem prestrukturiranju, to bo pomenilo tudi precejšnje odpuščanje. Foto Reuters
Odpri galerijo
Kot so sporočili iz družbe, so z lokalnim partnerjem in solastnikom tovarn, podjetjem Sollers, podpisali predhodni dogovor o obsežnem prestrukturiranju, to bo pomenilo tudi precejšnje odpuščanje. Foto Reuters

Ameriški avtomobilski proizvajalec Ford bo ukinil proizvodnjo avtomobilov v Rusiji in zaprl tri od štirih tovarn v tej državi.



Lanska proizvodnja avtomobilov pod znamko Ford proizvodnja je sicer lani tam znašala ne prav velikih 360 tisoč avtomobilov, poslej pa se mislijo osredotočiti le na gospodarska vozila. Kot so sporočili iz družbe, so z lokalnim partnerjem in solastnikom tovarn, podjetjem Sollers, podpisali predhodni dogovor o obsežnem prestrukturiranju, to bo pomenilo tudi precejšnje odpuščanje. Po obdobju rasti in obsežnih investicij velikih avtomobilskih proizvajalcev je ruski avtomobilski trg med letoma 2013 in 2016 upadel, k poslabšanju razmer so med drugim prispevale sankcije mednarodne skupnosti zaradi ukrajinskega konflikta in padec cen nafte. Prodaja se je lani sicer izboljšala, letos pa naj bi rast manj izrazita.

V sklopu prestrukturiranja na globalni ravni je Ford letos med drugim napovedal tudi zaprtje ene od svojih brazilskih tovarn in ukinitev 5000 delovnih mest v Nemčiji, saj v Evropi kljub dejstvu, da je zadnja leta prodaja avtomobilov v EU rasla, posluje z izgubo.

Komentarji: