Gabrijel Škof sestopil z vrha SDH

Vodenje Slovenskega državnega holdinga naj bi začasno prevzel nadzornik Igor Kržan.
Fotografija: Gabrijel Škof. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Gabrijel Škof. FOTO: Blaž Samec/Delo

Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Gabrijel Škof je z današnjim dnem podal odstopno izjavo in tako po manj kot letu dni odhaja iz vodstva državnega upravljavca premoženja. Škof je z mesta prvega moža SDH odstopil iz osebnih razlogov, ker da se bo posvetil drugim izzivom, že dalj čas pa je bilo slišati nezadovoljstvo z njegovim delom.

Za začasnega predsednika uprave SDH je nadzorni svet družbe, ki ga vodi Karmen Dietner imenoval Igorja Kržana, ki je družbo začasno vodil že lani v tem času. V upravi ostajata še Boštjan Koler in Boris Medica.

Igor Kržan. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Igor Kržan. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


 »SDH zapuščam v stabilnem položaju in z dobrimi rezultati upravljanja ter izpolnitvi vseh ciljev upravljanja. Verjamem, da bo uprava pod vodstvom Igorja  Kržana nadaljevala začrtano delo in da ima institucija dobre strokovne temelje za nadaljnji razvoj in uspešnost upravljanja, za kar pa je nujno ob uveljavitvi novele zakona o slovenskem odškodninskem skladu zagotoviti tudi ustrezne vire financiranja za poslovanje ter izplačevanje odškodnin po različnih zakonih,« je ob odhodu povedal Gabrijel Škof.
 

Kdo bosta nova nadzornika?


Nadzorni svet se je predsedniku uprave zahvalil za dobro opravljeno delo v času opravljanja funkcije in mu zaželel nadaljnje uspešno delo na njegovi poslovni poti. V času njegovega vodenja družbe je uprava skupaj z zaposlenimi preverila in optimizirala procese dela, izpeljala reorganizacijo družbe in takpreobrazila družbo za večjo podporo strateškim usmeritvam in ciljem uspešnega in kakovostnega upravljanja družb s kapitalsko naložbo države v prihodnje ter drugih nalog po različnih zakonih.

Nadzorniški mandat se sredi julija izteče Dušku Kosu in Damjanu Beliču. Po neuradnih informacijah naj bi finančni minister Andrej Šircelj za njuno mesto vladi predlagal Andreja Prebila in davčnega svetovalca Ivana Simiča. Oba mora nato potrditi še državni zbor.

Komentarji: