Hazim in Matej varita najbolje

Industrijski sejem po 14 letih presegel rekordni obisk in izpolnil pričakovanja razstavljavcev
Fotografija: Industrijski sejem na celjskem sejmišču. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Industrijski sejem na celjskem sejmišču. FOTO: Brane Piano

Celje - Mednarodni Industrijski sejem, ki so na celjskem sejmišču zaprli zadnji delovni dan iztekajočega se tedna, je, kakor so sporočili iz Celjskega sejma v štirih sejemskih dneh od obiskalo več kot 15.000 obiskovalcev, okoli četrtina več kakor jih je bilo na prejšnjem bienalnem sejmu, s tem pa so presegli rekordni obisk, ki je držal vse od leta 2005.
 
Trenutne konjukturne razmere v domači industriji po mnenju razstavljavcev odpirajo možnosti tudi za nadaljevanje povečevanja sejma in za krepitev njegove vloge v širši regiji, saj na njem vsaki dve leti predstavijo ključne novosti in dosežki industrije ter sklenejo največ novih poslovnih dogovorov in naročil.
 
To so v anketi potrdili prav razstavljavci, saj jih je 43 odstotkov povedalo, da so prav na sejmišču sklenili vsaj en nov poslovni dogovor, petina jih je svoj nastop na sejmu označila za zelo uspešen, štiri petine pa za uspešnega.
 
»Da udeležba na sejmu prinaša mnogo poslovnih prednosti in priložnosti, dokazuje tudi število razstavljavcev, ki se vedno znova odločajo sodelovati na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju. Kar 72 odstotkov jih je med njimi, ki so se sejma kot razstavljavci udeležili že vsaj trikrat,« so povedali na Celjskem sejmu.
 
Letos je bilo med domačimi obiskovalci tudi več tujcev, med njimi iz Avstrije, Nemčije, Italije, Madžarske, BiH, Črne Gore, Hrvaške, Makedonije, Romunije in Srbija.
 
Na sejmu vsakič podelijo sejemska priznanja in tokrat so jih dobili Gorenje Orodjarna, KMS, Kočevar, Inoteh ter zastopnika Topomatika in VSM Abrasives.
 
Po tradiciji v času sejma na njem pripravijo tudi državno prvenstvo varilcev, iskane in deficitarnega poklica, pripravijo pa ga Društvo za varilno tehniko Maribor, Sindikat SKEI Slovenije in Celjski sejem.
 
V različnih kategorijah varjenja sta letos državna prvaka postala varilca Hazim Hodžić iz podjetja Altaj in Matej Kožuh iz podjetja Preis.

Komentarji: