Heta: Prodaja za dobre pol milijarde evrov terjatev

Nadzorni svet avstrijske Heta Asset Resolution je prižgal zeleno luč k prodaji družb Heta Asset Resolution, TCK in TCV,
Fotografija: Nadzorni svet avstrijske Heta Asset Resolution, slabe banke propadle koroške bančne skupine Hypo Alpe Adria, je prižgal zeleno luč k prodaji terjatev. Foto Alešš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Nadzorni svet avstrijske Heta Asset Resolution, slabe banke propadle koroške bančne skupine Hypo Alpe Adria, je prižgal zeleno luč k prodaji terjatev. Foto Alešš Černivec/Delo

Nadzorni svet avstrijske Heta Asset Resolution, slabe banke propadle koroške bančne skupine Hypo Alpe Adria, je prižgal zeleno luč k prodaji družb Heta Asset Resolution, TCK in TCV, ki poslujejo v Sloveniji in imajo portfelj terjatev v višini 551 milijonov evrov, je neuradno izvedela STA.

Kot je novembra lani v javnem pozivu za izkaz interesa za nakup preostalega Hetinega premoženja v Sloveniji navedla Hypova slaba banka, imajo omenjene družbe 386 milijonov slabih in 166 milijonov evrov donosnih terjatev, poleg tega pa še portfelj nepremičnin s pošteno tržno vrednostjo 110 milijonov evrov.

Po pisanju portala Siol je sicer najboljšo ponudbo za Hetino premoženje v Sloveniji oddala družba MK Group, ki je v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića in bo za premoženje odštela od 230 do 250 milijonov evrov. .

Komentarji: