Hit bo vodil Repinc

Novi predsednik uprave novogoriškega Hita je Tomaž Repinc, ki je bil nazadnje vodja Hitovega igralniško-zabaviščnega centra Korona.

Objavljeno
12. december 2018 16.39
Posodobljeno
12. december 2018 17.40
Repinc (desno) je naslednik razrešenega Janeza Mlakarja. Foto Mavric Pivk/delo
Nova Gorica - Novi predsednik uprave novogoriškega Hita je Tomaž Repinc, ki je bil nazadnje vodja Hitovega igralniško-zabaviščnega centra Korona.

Repinc bo tako nasledil septembra odstavljenega Janeza Mlakarja, ki mu je nadzorni svet poleg člana uprave Tevža Korenta krivdno odvzel mandat zaradi domnevnih hujših kršitev delovnih obveznosti, nesposobnosti vodenja in slabših poslovnih kazalcev Hita v letošnjem letu. Hkrati so se uresničile odkrite napovedi, da želi nadzorni svet na čelo družbe končno postaviti »lastni kader«.

Tomaž Repinc je v Hitu začel službeno pot leta 1993 kot krupje, nato pa jo nadaljeval v Hitovih odvisnih družbah v Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. V Slovenijo se je vrnil na mesto vodje igralniško-zabaviščnega centra Korona v Kranjski Gori, med leti 2010 in 2013 pa je bil direktor igralništva in turizma v družbi Hit.

image
Tomaž Repinc je pet let vodil Hitov igralniško-zabaviščni center Korona v Kranjski Gori. Foto Filip Rijavec


Nadzorniki, med katere so nazadnje postavili Simono Kozjek, ki je nadomestila odpoklicanega Vasjo Medveščka, so prvega moža izbrali med desetimi prijavljenimi na razpis, v ožji izbor pa se je uvrstila peterica. Za predsednika uprave so ga potrdili z večino glasov in ga pozvali, da v roku 30 dni od imenovanja predlaga dva kandidata za člana uprave. Mesto četrtega člana uprave in hkrati delavskega direktorja bo še naprej zasedal Marjan Zahar, sporočajo iz Hita. »Člani nadzornega sveta so z večino glasov za predsednika uprave družbe Hit izbrali Tomaža Repinca, pri čemer predstavnica države v nadzornem svetu ni glasovala, ker v kadrovskem postopku ni sodelovala,« je po zaključku današnje seje povedal predsednik nadzornega sveta družbe Hit Marjan Pintar in dodal: Novi predsednik uprave ima težko nalogo, saj so rezultati Hita pod pričakovanji, ki so bila zastavljena v letnem poslovnem načrtu. Nihanja v igralniški dejavnosti so sicer možna, ampak v tem trenutku se zadeve nekoliko izboljšujejo, izboljšuje se klima med zaposlenimi in zavzetost, to pa je prvi korak k boljšemu poslovanju.

Repinc je bil na čelu kranjskogorske igralnice od leta 2013. Konec septembra je dočakala temeljito obnovo, vredno 8,3 milijona evrov. Zaposluje 161 ljudi, v blagajno občine pa iz naslova koncesijskih dajatev prispeva 1,4 milijona evrov. To je bila največja Hitova naložba v zadnjem desetletju.

Nazadnje je Hit začasno vodil Danijel Mlečnik.