Intereuropa za šestino povečala dobiček

Prva naloga Pošte Slovenije bo refinanciranje posojil
Fotografija: Foto
Odpri galerijo
Foto

Koprski logistični operater Intereuropa je v prvih šestih mesecih letos ustvari 80,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pol odstotka več kot v istem obdobju lani.

Čisti dobiček se je povzpel za šestino in ob polletju znaša 2,96 milijona evrov.

Družba bo kmalu pristala v lasti Pošte Slovenije. Maja so namreč banke, ki imajo skopaj več kot 72 odstotkov Intereurope podpisale pogodbo o prodaji deleža. Pogodba bo izvedena, ko bo kupec pridobil dovoljenje varuha konkurence. Sledila bo tudi ponudba za prevzem.

Bolj kot tekoče poslovanje je za obstoječe delničarje pomembna zadolženost. Od te je namreč odvisna končna cene. Podrobnosti prodajne pogodbe sicer niso znane, neuradno pa je kupnina znašala 145 milijonov evrov zmanjšano za dolgove družbe. Neto finančni dolg skupine Intereuropa je znašal ob zaključku prvega polletja 53,9 milijona evrov, kar je za 6,3 milijona evrov manj kot ob koncu leta 2018, sporočajo iz koprskega koncerna. Skupina je imela konec lanskega leta 61,4 milijona evrov posojil. kar je deset milijonov evrov manj kot konec lanskega leta. Skoraj vsa posojila so kratkoročna, tako da bo novega lastnika po prevzemu čakalo kar nekaj dela z refinanciranjem.

Komentarji: