Intesa Sanpaolo več kot podvojila dobiček

Nekdanja Banka Koper je rasla tako na depozitih kot na kreditih.
Fotografija: Banka je lani dosegla 2,6 milijarde evrov bilančne vsote, kar je 8,3 odstotka več kot leto prej. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Banka je lani dosegla 2,6 milijarde evrov bilančne vsote, kar je 8,3 odstotka več kot leto prej. FOTO: Leon Vidic/Delo

Intesa Sanpaolo Bank, nekdanja Banka Koper, je lani ustvarila 10,7 milijona evrov čistega dobička, s čimer je rezultat iz leta prej več kot podvojila. Banka je na valu gospodarske rasti izboljšala skoraj vse ključne kazalnike poslovanja, so sporočili z banke.

Banka je lani dosegla 2,6 milijarde evrov bilančne vsote, kar je 8,3 odstotka več kot leto prej. Bruto krediti nebančnemu sektorju so se lani povečali za štiri odstotke na 1,8 milijarde evrov. Banka s tem dosega 7,9-odstotni tržni delež na slovenskem bančnem trgu. Depoziti nebančnega sektorja pa so se povečali za 12 odstotkov na 2,2 milijarde evrov, kar zadošča za 7,6-odstotni tržni delež.

Intesa Sanpaolo Bank je ustvarila 74,3 milijona evrov poslovnih in finančnih prihodkov, kar je 5,5 odstotka več kot leto prej. »Poleg povečanja produktivnosti, kjer je banki uspelo znižati razmerje med stroški in prihodki, je eden največjih dosežkov zagotovo zmanjšanje nedonosnih kreditov za skoraj 40 odstotkov, hkrati pa povečanje obsega donosnih kreditov za 8,4 odstotka, pri čemer je banka bistveno izboljšala kakovost kreditnega portfelja,« so sporočili z banke.
 
Konec tega meseca bo banka v Ljubljani odprla nov poslovni sedež s približno 120 zaposlenimi, ki bo banki zagotovil nov komercialni zagon in okrepil njen položaj na nacionalni ravni, so sporočili.
 
 

Komentarji: