Kitajci čistijo: Gorenje prodalo Surovino

Poslovnež Izet Rastoder gre v posel predelave surovin
Fotografija: Gorenje Surovina poleg odpadkov predeluje tudi elektronske komponente. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Gorenje Surovina poleg odpadkov predeluje tudi elektronske komponente. Foto Jože Suhadolnik

»V Skupini Gorenje v okviru strategije osredotočanja na osnovno dejavnost proizvodnje in prodaje gospodinjskih aparatov nadaljujemo z dezinvestiranjem izbranih družb s področja netemeljnih dejavnosti. Danes smo tako z družbo Eko Surovina, ki je v lasti družbe Rastoder, podpisali pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža družbe Gorenje Surovina in njenih odvisnih družb,« so sporočili iz Gorenja, ki je član kitajske skupine Hiesense. Posel so začeli, ko je bilo Gorenje še neodvisna družba, zdaj, ko ima strateškga lastnika, pa so ga končali. Kupnine niso razkrili.


Rastoder kupil zaradi sinergij


Izet Rastoder, novi lastnik,  je ob današnjem podpisu pogodbe povedal: »Za nakup Gorenja Surovine smo se odločili zaradi velikih sinergij z našo temeljno dejavnostjo, predvsem na področju predelave embalaže. Surovino nameravamo še naprej razvijati in širiti dejavnost na vseh področjih, ki jih podjetje pokriva.«


Kaj je bilo naprodaj


Gorenje Surovina se ukvarja s storitvami, povezanimi z ravnanjem z odpadki na območju Slovenije ter partnerjem iz industrije, lokalnim skupnostim in gospodinjstvom ponuja celovite rešitve za vse vrste odpadkov. Skupaj z odvisnima družbama Kemis BH (Bosna in Hercegovina) ter Kemis Valjevo (Srbija) v dejavnosti zbiranja in predelave odpadkov ter pridobivanja sekundarnih surovin zaposluje več kot 300 sodelavcev. V prodajnem postopku, ki je potekal od začetka letošnjega leta in ga je vodil VTB Capital.
 

Preberite še:

Komentarji: