Koalicija si je razdelila nadzorni svet Darsa

Skupščina je imenovala pet novih članov nadzornega sveta.

Objavljeno
06. september 2019 13.45
Posodobljeno
06. september 2019 14.44
Škarje in platno pri morebitnem kadrovanju v upravi bo imel nadzorni svet, ki si ga je razdelila koalicija. FOTO: Tadej Regent/Delo
Skupščina Darsa je imenovala pet novih nadzornikov. To so Jožef Zimšek, Boris Božičnik, Matej Čufer, Jože Oberstar in Andrej Hudoklin.

Jožef Zimšek je bil med letoma 2001 in 2005 namestnik predsednika uprave Darsa, v devetdesetih letih pa predsednik njegovega nadzornega sveta. Na lanskih lokalnih volitvah je kandidiral za celjski mestni svet na listi Desusa.

Boris Božičnik je lastnik gradbenega podjetja iz Kamnika. Pred kratkim je postal tudi nadzornik Istrabenz Turizma. Andrej Hudoklin je nekdanji predstavnik za odnose z javnostjo pri SD, bil je tudi generalni sekretar na ministrstvu za delo pri ministrici Anji Kopač Mrak. Matej Čufer je brat finančnega ministra Uroša Čuferja v vladi Alenke Bratušek (SAB).

Sedanjemu nadzornemu svetu 11. septembra poteče mandat. Skupščina je nadzorni svet razširila s šestih na devet članov, torej na šest predstavnikov kapitala in tri predstavnike zaposlenih. Pričakovati je, da bodo enega še imenovali.