Predstavitvena informacija

Kvadrati sreče po vaši meri

Kjer so želje in pričakovanja, tam so tudi vprašanja in dvomi. Da bi se lažje odločili za rešitev, ki jo dejansko potrebujete, so izkušeni strokovnjaki v Novi KBM pripravili nabor hitrih nasvetov, ki vam lahko olajšajo ustvarjanje lastnih kvadratov sreče.
Fotografija: Spadate med tiste, ki uživate, ko je vse do potankosti načrtovano, ali živite bolj svobodno? Foto: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Spadate med tiste, ki uživate, ko je vse do potankosti načrtovano, ali živite bolj svobodno? Foto: Getty Images/istockphoto

1/ Kredit naj ustreza vašim zmožnostim

Spadate med tiste, ki uživate, ko je vse do potankosti načrtovano, ali živite bolj svobodno? Če prisegate na dinamiko, se odločite za stanovanjski kredit s spremenljivo obrestno mero in s tem različno visoke mesečne obveznosti. Če pa stavite na stabilnost, izberite kredit s fiksno obrestno mero, kjer vaš mesečni obrok do konca odplačevanja ostaja nespremenjen.

Stabilnost in dinamika na enem mestu? Kot prvo novost v ponudbi Nova KBM predstavlja stanovanjski kredit s kombinirano obrestno mero, kjer je prvih 5 ali 10 let obrestna mera fiksna (v tem obdobju ni negotovosti pred spremembo mesečnega obroka), nato pa spremenljiva. Banka lahko stranki ponudi tudi nadaljevanje kredita s fiksno obrestno mero, vendar po takrat veljavni obrestni meri.
Stanovanjski kredit <strong>s 100-odstotnim izplačilom v gotovini</strong>? Tako je. Foto: NKBM
Stanovanjski kredit s 100-odstotnim izplačilom v gotovini? Tako je. Foto: NKBM

Stanovanjski kredit s 100-odstotnim izplačilom v gotovini? Tako je. Gre za drugo novost v ponudbi stanovanjskih kreditov Nove KBM, ki vam omogoča tudi nenamensko porabo sredstev.
 
Svoje kvadrate sreče lahko že obstoječe stranke Nove KBM kot imetniki Paketa Komplet, Paketa Premium in udeleženci programa Banka na Delu pridobite, obnovite ali uredite še ugodneje.

2/ Tudi za nekomitente

Izračun najboljše oblike financiranja je na voljo tako komitentom Nove KBM kot nekomitentom. Da v postopku pride do čim manj presenečenj, vam strokovnjaki pomagajo tudi pri urejanju potrebne dokumentacije (izpiski zemljiške knjige, pridobivanje soglasij ipd.).

3/ Katere prihodke banka upošteva pri izračunu?

Pri ugotavljanju finančne sposobnosti kreditojemalca Nova KBM poleg prilivov (plača, pokojnina) upošteva tudi prihodke iz naslova potnih stroškov in malice. Dostopnost kreditov pa še dodatno povečuje tudi z možnostjo, da kredit odplačujete skupaj s kreditno sposobnimi člani družine.

4/ Izberite banko, ki vam prisluhne

Nova KBM prisluhne tudi v nepričakovanih situacijah. Kredit lahko tako sklenete tudi za poplačilo obstoječih obveznosti. Prav tako lahko na enem mestu sklenete še življenjsko zavarovanje, s katerim poskrbite zase in svoje bližnje. Da pa bodo pred neljubimi situacijami varni tudi vaši kvadrati sreče, ne pozabite še na premoženjsko zavarovanje.
Raziščite več o poti do kvadratov sreče na nkbm.si/stanovanjski-krediti ali pri izkušenih strokovnjakih v poslovalnicah banke.
Foto: NKBM
Foto: NKBM