Lastniki bodo dodatno dokapitalizirali Adrio Airways

V letalskega prevoznika bodo vložili še štiri milijone evrov, nova dokapitalizacija prihodnje leto.
Fotografija: Adria Airways bo letos poslovala z izgubo, tudi zaradi visokih cen nafte. Foto: Leon Vidic
Odpri galerijo
Adria Airways bo letos poslovala z izgubo, tudi zaradi visokih cen nafte. Foto: Leon Vidic

Lastnik družbe Adrie Airways, nemški 4K Invest, bo družbo dokapitaliziral s še dodatnimi štirimi milijoni evrov. Napovedana dokapitalizacija v višini najmanj 10 milijonov evrov je načrtovana v prvem četrtletju prihodnje leto, so sporočili s slovenskega letalskega prevoznika.

Dokapitalizacija bo namenjena nadaljenmu poslovnemu razvoju slovenskega letalskega prevoznika, so sporočili z Adrie Airways: »Odločitev je bila sprejeta ob upoštevanju trdnih zavez in trdnih prepričanj lastnika v uspešno prihodnost slovenske letalske družbe, ki postaja eden najmočnejših regionalnih letalskih prevoznikov v segmentu rednega prometa in ACMI storitev (zakup letala s posadko) v srednji in jugovzhodni Evropi.«

Adria Airways bo letos poslovala z izgubo, tudi zaradi visokih cen nafte, je v intervjuju za Delo napovedal Holger Kowarsch, direktor družbe Adria Airways. Zima pa je za letalske prevoznike še težji čas leta.

»Trudimo se, da Adrio Airways pozicioniramo za stabilno poslovanje in nadaljnjo rast. Dosegli smo že znaten razvoj in tudi v prihodnje bomo razvijali potenciale podjetja in gradili še močnejšo letalsko družbo,« je tem povedal Holger Kowarsch.

Poročali smo tudi o številnih zamudah in odpovedih letov Adriinih letal, zaradi česar je Adria potnikom izplačala za več sto tisoč evrov odškodnin.

Komentarji: