Lastniški manevri ubranili Toneta Ropa

Del delničarjev Hranilnice Lon na skupščini ni uspel z vsemi kadrovskimi zamenjavami.
Fotografija: Anton Rop ostaja nadzornik Lona. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Anton Rop ostaja nadzornik Lona. Foto Jure Eržen

Ljubljana – Lastniški manevri lastnikov iz kroga Kylin Prime Groupa v Hranilnici Lon so se, kot kaže, obrestovali. Poslovnež Otmar Zorn namreč ni uspel s predlogom o odpoklicu nadzornika Lona Toneta Ropa, sta pa bila za novega nadzornika na njegov predlog imenovana Igo Grudnen in Christoph Geymayerja.

Osem lastnikov iz kroga Kylin Prime Groupa, ki je lani imenovalo Ropa na nadzorniški položaj, je sicer po ukrepanju Banke Slovenije in Agencije za trg vrednostnih papirjev letos ostalo brez glasovalnih pravic. A kot smo poročali, so je eden od teh lastnikov  - Damir Sešet – tik pred skupščino 9,94-odstotni delež prodal neznani družbi iz Luksemburga – Capital Rose, ki je v lasti 27-letne Su Chang, sicer rojene na Kitajskem.

Ta družba je tako na današnji skupščini lahko glasovala in lastnikom okoli Otmarja Zorna preprečila odpoklic nadzornika Ropa, saj bi za to potrebovali 75-odstotkov glasov.

Delničarji so tudi zavrnili predlog, ki bi upravi ob soglasju nadzornega sveta omogočil povečanje kapitala z 7,5 milijona evrov.  
 

Komentarji: