Lek najuglednejši delodajalec 2019

Prvič je bilo podeljeno še priznanje Ugledni delodajalec po izboru študentov, ki si ga je prav tako prislužilo podjetje Lek.
Fotografija: Podjetje Lek je prejelo priznanje Najuglednejši delodajalec 2019 in priznanje Ugledni delodajalec po izboru študentov. FOTO: MojeDelo.com
Odpri galerijo
Podjetje Lek je prejelo priznanje Najuglednejši delodajalec 2019 in priznanje Ugledni delodajalec po izboru študentov. FOTO: MojeDelo.com

Brdo pri Kranju - Priznanje Najuglednejši delodajalec 2019, ki ga je letos že devetič podelil največji zaposlitveni portal MojeDelo.com, je letos prejelo farmacevtsko podjetje Lek. Prvič je bilo podeljeno tudi priznanje Ugledni delodajalec po izboru študentov, ki si ga je prav tako prislužilo podjetje Lek.

Letošnja nova, bolj poglobljena metodologija raziskave, ki jo je portal MojeDelo.com izvedel v sodelovanju s podjetjem Universum Global, je na področje raziskovanja ugleda slovenskih delodajalcev prinesla številne nove podatke, vključevala pa je več kot 19.000 anketirancev. V anketi so merili poznavanje podjetij kot delodajalcev, upoštevanje podjetij kot potencialnih delodajalcev, njihovo zaželenost oziroma ugled, potencialne prijave na razpisana delovna mesta ter najbolj pogoste asociacije, s katerimi anketiranci povezujejo posamezne delodajalce.


Ustvarili smo okolje, v katerem vsakdo najde navdih, je vedoželjen in opolnomočen


V Leku, ki se je na vrh najuglednejših že zavihtelo leta 2013 in ki je del Novartisa, so ponosni, kot je na podelitvi povedala Ksenija Butenko Černe, direktorica pravnih zadev in članica uprave podjetja Lek, da so bili izbrani za najuglednejšega delodajalca leta, in sicer tako v absolutni kakor tudi v številnih posamičnih kategorijah. »To kaže, da smo v letu, ki je za nami in je bilo zahtevno, saj gremo kot del Novartisa na poti nove strategije skozi vrsto preoblikovanj, uspeli ohraniti in nadgraditi našo vlogo odgovornega delodajalca. To priznanje dokazuje, da smo uspeli tudi skozi preoblikovanje Novartisove kulture za naše sodelavce ustvariti okolje, v katerem lahko vsakdo najde svoj navdih, je vedoželjen in opolnomočen je še dejala Ksenija Butenko Černe. Po njenih besedah pa brez motiviranih, zavzetih in zadovoljnih zaposlenih ne bi mogli uresničevati njihovega poslanstva.

Prejemniki vseh priznanj. FOTO: MojeDelo.com
Prejemniki vseh priznanj. FOTO: MojeDelo.com

 

Še posebne plakete s posameznih področij


Posebna plaketa se je podelila uglednim delodajalcem, ki so jih izbrali strokovnjaki s posameznih področij. Strokovnjaki s področja poslovnih ved so na prvo mesto postavili podjetje Krka iz Novega mesta, strokovnjaki s področja tehnike, proizvodne tehnologije in gradbeništva so za zmagovalca izbrali podjetje Akrapovič. Prvo mesto po izboru strokovnjakov s področja družbenih ved je osvojilo podjetje Lek, ki so ga kot najboljšega izbrali tudi strokovnjaki s področja naravoslovnih znanosti.

Preberite še:

Komentarji: