Lidija Glavina bo na SDH lahko še slabo leto z 11.000 evri plače

Nekdanja predsednica uprave je na Slovenskem državnem holdingu ostala zaposlena za določen čas.

Objavljeno
01. julij 2019 12.27
Posodobljeno
01. julij 2019 12.30
Lidija Glavina bo še naprej sodelovala pri zaključku aktualnih odprtih zadevah, kot so postopki prodaje kapitalskih naložb, strategija turizma in vpeljava analitičnega središča. Foto Jože Suhadolnik
Lidija Glavina, ki je sporazumno zapustila vrh Slovenskega državnega holdinga, bo na SDH ostala zaposlena največ do konca maja 2020, prejemala pa bo 10.974,87 evrov bruto plače.

Nadzorni svet SDH je pred sklenitvijo sporazuma o predčasnem prenehanju mandata Lidije Glavina dobro preučil vse možnosti in prišel do ugotovitve, da je za SDH najbolj ekonomsko upravičeno in gospodarno, da se s predsednico uprave sporazumno razide. Mandat ji je prenehal z letošnjim 1. aprilom, to je skoraj dve leti pred iztekom mandata. Pri pripravi vsebine sporazuma je nadzorni svet upošteval tudi dejstvo, da bi Glavina v primeru izpolnitve polnega mandata predsednice uprave SDH do 23. februarja 2021 pripadalo najmanj 252.000 evrov bruto plače, ki ne vključuje nobenega variabilnega dela prejemkov, so sporočili s SDH.

»Glede na to, da je bil SDH v tem obdobju vpet v več pomembnih projektov, smo znanje gospe Glavine prepoznali kot koristno, zato smo se odločili, da bo ostala zaposlena na SDH še določen čas, in sicer največ do konca maja 2020, tako bo lahko še naprej sodelovala pri zaključku aktualnih odprtih zadevah, kot so postopki prodaje kapitalskih naložb, strategija turizma in vpeljava analitičnega središča. Dogovorjeno je bilo, da bo kot redno zaposlena prejemala enako plačilo, in sicer bruto 10.974,87 evrov,« so se še odzvali na SDH.