Tomaž Besek za Sobotno prilogo: Matej Pirc ostaja v vodstvu DUTB

Predsednik upravnega odbora DUTB Tomaž Besek v prvem intervjuju za Sobotno prilogo Dela.
Fotografija: Tomaž Besek je v prvem intervjuju spregovoril o spremembah v vodstvu DUTB. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Tomaž Besek je v prvem intervjuju spregovoril o spremembah v vodstvu DUTB. Foto Jože Suhadolnik

Ljubljana – Sedanji vršilec dolžnosti glavnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Matej Pirc bo zagotovo ostal v vodstveni ekipi slabe banke, bodisi kot glavni izvršni direktor, bodisi kot izvršni direktor, je v intervjuju za Sobotno prilogo Dela dejal predsednik upravnega odbora DUTB Tomaž Besek.

Kamničan Tomaž Besek je pred prihodom na vrh slabe banke na lokani ravni že sodeloval s sokrajanom in premierjem Marjanom Šarcem. V času Beskovega predsedovanja sta odstopila dva izvršna direktorja, enega – Jožeta Jaklina so ta teden odpoklicali. »Gospod Jaklin je strokoven, a se z njim nismo ujeli in ekipa ni delovala homogeno,« je v prvem intervjuju po prevzemu funkcije dejal Besek.

Po prodaji zemljišča KLI Logatec se je nadzor bistveno povečal, tako da so strokovne službe povsem zasedene, skrbniki morajo kupce natančneje preverjati. Zdaj zahtevamo preverbo vseh morebitnih zunanjih povezav med kupci, denimo glede izvora denarja, da ne bomo spet naredili napake. je dejal Besek. Po njegovih besedah so tri glavne naloge za dopolnjeno vodstvo DUTB ureditev pravilnikov, zadržanje kadrov in čim večja transparentnost, da postopke optimizirajo in zaslužijo čim več denarja.

O neenotnosti med nekdanjimi vodilnimi v DUTB je Besek spregovoril v pogovoru, ki ga bomo objavili jutri v Sobotni prilogi in na spletni strani delo.si. Ob tem je spregovoril še o reorganizaciji slabe banke, nepravilnostih pri prodaji zemljišča KLI Logatec, načrtih glede Istrabenza in Istrabenza Turizma, apetitih po premoženju DUTB …

Več preberite v jutrišnji Sobotni prilogi Dela in na delo.si.

Komentarji: