Max Rent za delnico Celjskega sejma ponujaja sedem evrov

Prevzemniki so že zdaj lastniki 85,64-odstotnega deleža Celjskega sejma.
Fotografija: FOTO: Celjski sejem
Odpri galerijo
FOTO: Celjski sejem

Celje – Podjetja okoli celjske družbe Max Rent so danes objavila ponudbo za prevzem Celjskega sejma, v kateri za delnico družbe ponujajo sedem evrov, razberemo iz oglasa. Prevzemniki so že zdaj lastniki 85,64-odstotnega deleža Celjskega sejma, lastniški delež pa hočejo še povečati. Prevzemna ponudba velja do vključno 23. oktobra. Celjski sejem je organizator Mednarodnega obrtnega sejma.

Max Rent v postopku prevzema družbe iz Celja, ki se ukvarja z organizacijo sejmov ter športnih in kulturno-zabavnih prireditev, deluje usklajeno s članoma upravnega odbora Celjskega sejma Francem Pangerlom in Nino Ermenc Pangerl ter podjetji Celuks, Utilis in B30.
 

Prva prevzemna ponudba že lani


Omenjena podjetja so že lani objavila ponudbo za prevzem celjskega sejma. V ponudbi, ki je veljala od 11. decembra 2018 do 8. januarja letos, so vsi skupaj povečali lastniški delež v družbi za 12,4 odstotka na 60,71 odstotka.

Avgusta letos so prevzemniki kupili še 24,93-odstotni delež Celjskega sejma, ki je bil v lasti Mestne občine Celje, za delnico pa prav tako ponudili sedem evrov. S tem so lastniški delež v družbi povečali na več kot 85 odstotkov (525.851 delnic).

Zdaj so objavili novo prevzemno ponudbo, ki je objavljena v časniku Delo. Kot izhaja iz nje, se prevzemna ponudba nanaša na preostali 14,36-odstotni delež (88.168 delnic), ki ga še ne obvladujejo. Za delnice ciljne družbe ponujajo plačilo celotne kupnine v denarju, praga uspešnosti pa ne navajajo.

Več iz te teme:

Komentarji: