Medijske ostajajo, kazenska ovadba sledi

Izlaškega kompleksa tudi v četrto niso prodali.
Fotografija: Medijske toplice – še naprej bodo propadale. FOTO: Polona Malovrh
Odpri galerijo
Medijske toplice – še naprej bodo propadale. FOTO: Polona Malovrh

Ljubljana – Čeprav je stečajni upravitelj Hotela Medijske toplice Igor Bončina pričakoval, da se bo za kompleks na 24.000 kvadratnih metrih kupec tokrat le našel, je javna dražba danes propadla. Propadli hotelski kompleks z vrelcem tople vode ni pritegnil nikogar niti za 679 tisočakov.

Stečajnik Bončina ima zdaj dve možnosti, pravi: premoženje bo poskušal prodati še v petem poskusu – po sistemu nezavezujočega zbiranja ponudb. »Morda se najde kupec, ki mu bomo kompleks prodali za ceno, po kateri ga je pripravljen kupiti,« pravi Bončina. Druga možnost je, da bo upnike družbe HMT, vpisane v zemljiško knjigo, pozval k prevzemu premoženja, ki ga ni mogoče prodati. Med največjimi so NKBM, DUTB in občina Zagorje.
 
Bončina ocenjuje, da bo NKBM kot največja upnica v primeru prodaje kompleksa poplačana le delno, drugi upniki pa sploh ne. »V vsakem primeru bo treba ostanke kompleksa, ki je v povsem razsutem stanju, odstraniti. Kaj in kako bo na pogorišču Medijskih zraslo v prihodnje, je zadeva bodočih investitorjev,« je še dodal.
 
Bončina je za Delo napovedal tudi kazensko ovadbo proti neznanemu upniku, ki je povzročil oškodovanje premoženja stečajnega dolžnika. »Po podatkih policijske uprave bo to že štirinajsta kazenska ovadba v primeru Medijski toplic. Pred menoj je bilo vloženih že trinajst.« Kdo jih je vložil, mu na državnem tožilstvu niso razkrili.
 

Komentarji: