Ministrstvo dalo predhodno soglasje za združitev Dnevnika in Večera

AVK o načrtovani združitvi še ni odločil.
Fotografija: Časnika Dnevnik in Večer FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Časnika Dnevnik in Večer FOTO: Jure Eržen/Delo

Ministrstvo za kulturo je Dnevniku, d.d., kot izdajatelju Dnevnika in dnevnik.si ter družbi Večer Skupina, d.o.o., ki je lastnik izdajatelja Večera in večer.com, izdalo predhodno soglasje za združitev teh medijev v skupnem izdajateljskem podjetju DV mediji, d.o.o., navajata obe omenjeni spletni strani. Obe družbi bosta v novem podjetju imela vsaka po 50-odstotni delež.

Dnevnik, d.d. in Večer skupina sta vlogo na ministrstvo oddala avgusta letos, v kateri sta zaprosila za izdajo soglasja k pridobitvi več kot 20-odstotnega lastninskega ali upravljavskega deleža oziroma glasovalnih pravic v premoženju družbe DV mediji, d.o.o. Podjetje DV mediji kot novi izdajatelj tiskanih in spletnih izdaj Dnevnika in Večera še ni vpisano v sodni register, navajata spletni strani Večera in Dnevnika.

Upravi obeh družb sta z izdajo predhodnega soglasja zadovoljni, saj je po njihovem mnenju na ministrstvu prepoznali utemeljenost načrtovanega projekta. Postopek združevanja medijev v skupnem izdajateljskem podjetju še ni končan, saj mora o načrtovani združitvi odločiti še agencija za varstvo konkurence.

Komentarji: