Predstavitvena informacija

Na sejme po nove kontakte in posle

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, da jim do 20. septembra 2019 posredujete interes za nastop v okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2020.
Fotografija: Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Arab Health. Foto: arhiv SPIRIT Slovenija
Odpri galerijo
Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Arab Health. Foto: arhiv SPIRIT Slovenija


Na podlagi izraženega interesa bo SPIRIT Slovenija oblikoval seznam mednarodnih sejmov v tujini, na katerih bo prihodnje leto organiziral skupinske sejemske predstavitve. Letos so bile tako izvedene skupinske predstavitve na sejmih ARAB HEALTH, IDEX, TUTTFOOD, MOULDING EXPO, TRANSPORT LOGISTIC, IMM in MADE EXPO, v jesenskem času sledijo še MAISON & OBJET, IBEX, ANUGA, METSTRADE in AF - L 'ARTIGIANO IN FIERA.

Udeležba na skupinskih predstavitvah na sejmih v tujini podjetjem prinaša prednosti, kot so: 
  • vidnejša lokacija nacionalnega razstavnega paviljona, 
  • večja prepoznavnost Slovenije in podjetij – razstavljavcev ter 
  • stroškovno ugodnejši nastop na sejmu. 
Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport Logistic. Foto: arhiv SPIRIT Slovenija
Predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu Transport Logistic. Foto: arhiv SPIRIT Slovenija


SPIRIT Slovenija krije stroške zakupa neopremljenega razstavnega prostora, najema tehničnih priključkov in vpisa v katalog razstavljavcev, preostale stroške krijejo podjetja. Majhna in srednje velika podjetja si lahko stroške sejemskega nastopa dodatno znižate s prijavo na vavčer, prek katerega lahko pridobite povrnjene upravičene stroške udeležbe na skupinskih predstavitvah slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, ki jih organizira SPIRIT Slovenija. 



Mednarodni sejmi so eden izmed najprimernejših načinov za uspešno predstavitev podjetij, vaših izdelkov in storitev na tujih trgih, saj omogočajo vpogled v dogajanje, trende in konkurenco v panogi, negovanje obstoječih in vzpostavljanje novih poslovnih stikov. Za uspešno sejemsko predstavitev je poleg finančnih sredstev pomembna tudi temeljita in pravočasna priprava na sejemski nastop. Za lažje načrtovanje in izvedbo sejemskega nastopa si lahko podjetja pomagate z usmeritvami, nasveti in orodji, ki jih najdete v spletnem priročniku Sejemski vseved

Poleg nastopa v okviru skupinskih sejemskih predstavitev lahko podjetja izkoristite tudi možnost sofinanciranja individualnih nastopov na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019–2022. Zaprosite lahko za sofinanciranje do višine največ 60 % upravičenih stroškov oziroma največ 8.000,00 EUR. Rok za oddajo vlog v letošnjem letu je 5. 9. 2019. 

Več informacij o storitvah javne agencije SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike je na voljo na spletnem portalu www.izvoznookno.si.