Namesto Tomaža Beska na vrh DUTB Boris Novak

Boris Novak je postal novi predsednik upravnega odbora slabe banke.
Fotografija: Boris Novak FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Boris Novak FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana – Potem ko je vlada pred kratkim razrešila dva neizvršna direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Tomaža Beska in Mitjo Križaja, je novi predsednik upravnega odbora slabe banke postal Boris Novak. Njegova namestnika sta postala Marko Tišma, ki velja za človeka gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, in Aleksander Lozej. Kot neizvršna direktorica v upravnem odboru po odločitvi aktualne vlade sedi še Alenka Urnaut Ropoša.



Tudi Novaka je v vodstvo DUTB 3. junija imenovala sedanja vlada. Boris Novak je magister znanosti in univerzitetni diplomirani pravnik, od maja 2012 pa je generalni direktor Pošte Slovenije. Na to funkcijo je bil imenovan v času prejšnje vlade Janeza Janše, maja 2017 pa je dobil nov petletni mandat. Novak je tudi član nadzornega sveta Športne loterije in predsednik nadzornega sveta Intereurope.
 

Pričakovana zamenjava


Izvršni direktorji DUTB za zdaj ostajajo Matej Pirc, Bojan Gantar in Andraž Grum. Zamenjava Beska je bila, kot je mogoče izvedeti, pričakovana, saj kamniški podjetnik velja za tesnega zaveznika prejšnjega premiera Marjana Šarca. Pod njegovim vodstvom se je slaba banka zavzemala tudi za podaljšanje življenjske dobe te institucije, ki se sicer izteče leta 2022, čemur pa sedanja vlada ni naklonjena.

Komentarji: