Neuradno: Država bo še več kot 25 odstotna lastnica NLB

Cena NLB skoraj gotovo na spodnji meji
Fotografija: SDH bo jutri uradno razkril ceno, ki jo je uspelo državi iztržiti v postopku javne ponudbe delnic in prodano količino. FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
SDH bo jutri uradno razkril ceno, ki jo je uspelo državi iztržiti v postopku javne ponudbe delnic in prodano količino. FOTO: Aleš Černivec

Sodeč po sporočilu na portalu Bloomberg bo cena delnic NLB v javni prodaji 51,5 evra, kar je spodnja meja razpona, določenega v prospektu.

Sodeč po sporočilu na portalu Bloomberg bo cena delnic NLB v javni prodaji 51,5 evra.
Sodeč po sporočilu na portalu Bloomberg bo cena delnic NLB v javni prodaji 51,5 evra.


Po neuradnih podatkih, naj bi zadnji dan nekaj vlagateljev umaknilo naročilo, hkrati pa naj bi delnice vpisali novi vlagatelji. Zadnji podatki kažejo, da je povpraševanja za okoli 13 milijonov delnic, v to kvoto pa verjetno niso vštete delnice malih vlagateljev.

SDH bo jutri uradno razkril ceno, ki jo je uspelo državi iztržiti v postopku javne ponudbe delnic, in prodano količino. Mali vlagatelji si bodo s tem že lahko izračunali, ali bodo prejeli vse vplačane delnice in koliko so zanje odšteli. Dodelitev delnic bo 14. novembra, ko bodo delnice NLB tudi začele kotirati na borzah v Ljubljani in Londonu.



Cene delnic evropskih bank se sicer tudi danes vzpenjajo. Po včerajšnji 1,3-odstotni rasti indeksa evropskih bank se je ta danes povzpel za še odstotek. Upadla je le cena delnic banke UniCredit, ki je danes razkrila poslovanje v tretjem četrtletju. Institucionalni vlagatelji lahko delnice vpisujejo do 14. ure po srednjeevropskem času.

Spomnimo, SDH v imenu države z javno ponudbo prodaja od 50 povečano za eno delnico do 75 odstotkov NLB zmanjšano za eno delnico. V prospektu je zapisano, da bo končna cena določena v razponu med 51,5 evra in 66 evrov.

 

Komentarji: