Nissan optimistično o avtomobilski mega poroki

Japonski proizvajalec si želi le zaščititi tehnologijo, ki so jo razvili z Renaultom.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Jutri bo pomemben dan za morebitno povezavo Renaulta s Fiat Crysler skupino, saj bo francoski proizvajalec podal pogajalska izhodišča za morebitno povezavo. Med drugim si Francija želi bolj jasno dividendno politiko in zaveze o ohranitvi delovnih mest.


Ključ je v tehnologiji


Med tem ko je bilo stališče Francozov jasno, pa je poslovna javnost špekulirala o Nissanu, ki je do sedaj deloval v navezi z Renaultom. »Nissan je optimističen o povezavi, želi le zaščito tehnologije, ki so jo v 20 leti razvili skupaj z Renaultom,« poroča Reuters, ki se sklicuje na neuradne na vire v Nissanu.  Nissan povezavo vidi kot priložnost, da bi ostali člani uporabljali njihove rešitve za avtonomno vožnjo, e-mobilnost in plinske tehnologije. Reutersov vir pravi, da lastniška povezava, ki je na vidiku ne bi avtomatično prinesla pravic za uporabo teh tehnologij.


Lastniške uganke


Renault ima v Nissanu 43,4-odstotni delež, obratno pa ima Renault 15-odstotni delež brez glasovalnih pravic. Ena od možnosti je, da Nissan svoj delež v Renaultu ali združenem podjetju poveča in tako lažje upravlja svoje interese, še piše Reuters.
 

Preberite še:

Komentarji: