Nov kadrovski vrtiljak v DUTB

Rok za razpis za glavnega izvršnega direktorja se izteka danes, med kandidati je menda tudi Matej Pirc.
Fotografija: Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Foto Leon Vidic/Delo

Ljubljana – Začenja se izbor glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Koliko kandidatov se je prijavilo na mednarodni razpis, naj bi bilo znano jutri, saj je mogoče prijave oddati danes do konca dneva, med kandidati je tudi začasni glavni direktor Matej Pirc.

Mesto glavnega direktorja se je sprostilo sredi decembra lani, ko se je s te funkcije iz osebnih razlogov umaknil Imre Balogh, potem ko ni več užival ne zaupanja upravnega odbora ne vlade. Na njegovo mesto so neizvršni direktorji DUTB konec januarja začasno imenovali nekdanjega prvega moža Slovenskega državnega holdinga (SDH) in dotedanjega finančnega direktorja DUTB Mateja Pirca.

Na mesto glavnega direktorja je bil od konca januarja začasno imenovan dotedanji finančni direktor DUTB Matej Pirc. Foto: Uroš Hočevar/Delo
Na mesto glavnega direktorja je bil od konca januarja začasno imenovan dotedanji finančni direktor DUTB Matej Pirc. Foto: Uroš Hočevar/Delo


To ni bila edina kadrovska sprememba v vrhu slabe banke. Že pred odhodom Balogha je vlada iz upravnega odbora DUTB zaradi afere s preprodajo zemljišča v Logatcu odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Poleg tega je na položaj neizvršnega direktorja, ki je bilo dolgo izpraznjeno, imenovala še Marka Tišmo.


Grehi slabe banke


Posel z zemljiščem v Logatcu in s tem povezano revizijo Ernst & Younga je, kot smo že poročali, nakazal tudi trenja med vodilnimi uslužbenci DUTB, o čemer se je neuradno že nekaj časa govorilo. Zato bi, kot je slišati, lahko bile v prihodnje mogoče še dodatne menjave med vodilnimi. Na prepihu sta menda tudi oba izvršna direktorja: Andrej Prebil, pristojen za upravljanje sredstev, in Jože Jaklin, ki je zadolžen za korporativne zadeve.

Logatec pa ni bil edini sporni posel DUTB, ki je bil izpostavljen v zadnjih mesecih. Mediji smo opozorili na prodajo zemljišča na Brniku in na posel s posestvom Lambergh, na nepreglednost poslovanja slabe banke pa je ta teden opozoril tudi državni sekretar Metod Dragonja v zvezi s prodajo Istrabenza Turizma oziroma terjatev do holdinga Istrabenz.

Komentarji: