Manager bo Petra Juvančič zamenjala Sašo Mrak Hendrickson."/>

Nova šefinja Združenja Manager je Petra Juvančič

Na mestu izvršne direktorice Združenja Manager bo Petra Juvančič zamenjala Sašo Mrak Hendrickson.
Fotografija: Petra Juvančič FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Petra Juvančič FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana – Vodenje Združenja Manager bo po predčasnem odhodu Saše Mrak Hendrickson kot izvršna direktorica prevzela Petra Juvančič, zdaj direktorica odnosov z javnostjo na Vzajemni. To bo v kratkem času že druga sprememba na vrhu tega združenja. Pred kratkim je namreč njegova predsednica postala Medeja Lončar, direktorica Siemensa Slovenije.

»Pogosto pozabljamo, da smo podjetja ljudje. Tudi gospodarstvo smo ljudje. In samo ljudje smo tisti, ki s pametnim dialogom in sodelovanjem lahko prispevamo k uspešnemu okrevanju in razvoju, ki nam bo prinesel blaginjo,« je ob imenovanju povedala Juvančičeva, ki je sicer tudi kolumnistka časnika Delo.

Lončarjeva je v ospredje postavila trajnostno voditeljstvo. »Zdaj imamo priložnost, da pospešimo razvoj novih tehnologij, razvijamo talente in nove kompetence skozi vseživljenjsko učenje. V gospodarstvu in družbi imamo odgovornost, da se agilno prilagajamo in iščemo nove poslovne modele ter procese – take, ki bodo prispevali k boljšemu življenju vseh nas,« pravi. Poudarja, da imajo podjetja, ki so bolj agilna, bolj zavzete zaposlene in tako lažje preživijo prve šoke in krizo, zato bo treba v prihodnosti krepiti odpornost podjetij in celotnega gospodarstva ter s tem tudi države na nove krize. Skladno s tem je združenje zasnovalo tri osrednje programske razvojne stebre: ljudje, novi poslovni modeli in priložnosti ter nove strateške dejavnosti in spremenjeni pogoji v obstoječih sektorjih.

Komentarji: