Obrtniki zahtevajo državnega sekretarja za malo gospodarstvo

»Na forumu obrti in podjetništva maja lani so vse politične stranke razen Levice obljubile, da bodo potrdile državnega sekretarja,« je dejal predsednik OZS Branko Meh.
Fotografija: Branko Meh: »Danes smo priča, da politiki dejansko zelo z lahkoto prelomijo dane besede.« Foto Jožže Suhadolnik
Odpri galerijo
Branko Meh: »Danes smo priča, da politiki dejansko zelo z lahkoto prelomijo dane besede.« Foto Jožže Suhadolnik

V Obrtno-podjetniški zbornici (OZS) so izrazili razočaranje nad nedavno odločitvijo poslancev, da ne podprejo predloga za zaposlitev državnega sekretarja za malo gospodarstvo, kar da so pred volitvami podpirale vse politične stranke z izjemo Levice. Koalicijske stranke pozivajo, naj v DZ vložijo nov predlog.

Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je sredi februarja zavrnil predlog po zaposlitvi šestih dodatnih državnih sekretarjev, med drugim za malo gospodarstvo. »Na forumu obrti in podjetništva maja lani so vse politične stranke razen Levice obljubile, da bodo potrdile državnega sekretarja,« je dejal predsednik OZS Branko Meh in dodal: »Danes smo priča, da politiki dejansko zelo z lahkoto prelomijo dane besede.«

Razlog za nepotrditev državnega sekretarja za malo gospodarstvo predsednik zbornice vidi v tem, da se ni odločalo le o njem, temveč še o petih drugih državnih sekretarjih. S tem se bo državni zbor v okviru redne marčne seje seznanil v četrtek.

Meh zdaj koalicijske poslance pozivajo, da v parlamentarno proceduro vložijo nov predlog za imenovanje državnega sekretarja za malo gospodarstvo. Po besedah direktorja OZS Danijela Lampergerja so predlogu na odboru sicer nasprotovale opozicijske stranke in Levica. »Upamo, da tukaj zgodba ni končana in da bo prišlo do tega, da se bo vložil predlog, v katerem bo državni sekretar za malo gospodarstvo samostojni predlog in da ga bodo vsi, kot so že obljubili, podprli,« je poudaril.

Komentarji: