Perutnino bo pod Ukrajinci vodil Enver Šišić

Skupščina družbe je imenovala nove nadzornike, ti pa nove člane uprave.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent/Delo

Potem ko je ukrajinski MHP dobil soglasje varuha konkurence za prevzem Perutnine Ptuj, je danes tudi dejansko postal njen nekaj več kot 90-odstotni lastnik. Hkrati je skupščina ptujske družbe, na kateri je bilo prisotnih 98,72 odstotka delnic z glasovalno pravico, danes izvolila nov nadzorni svet. Njegovi člani so za mandatno obdobje štirih let postali predstavniki ukrajinskega lastnika Viktorija Kapeljušna, Maksim Pisarjev, Jaroslav Mikhajlovski in Vitalij Adamčuk in odvetnik Uroš Ilić, ki je bil danes izvoljen tudi za predsednika.

Dosedanjim članom nadzornega sveta Albini Vrbnjak, Gregorju Tkalcu, Nataliji Veršič in Simonu Černetiču mandat teče dalje.

Novi šef Pertunine Ptuj je Enver Šišić. FOTO: Goznik S.p.
Novi šef Pertunine Ptuj je Enver Šišić. FOTO: Goznik S.p.

Nadzorni svet je imenoval tudi nove člane uprave družbe, saj Tibor Šimonka po Sijevi prodaji Perutnine ne bo več predsednik uprave ptujske družbe. V njej bodo po novem sedeli dosedanji izvršni direktor za proizvodnjo Enver Šišić, ki bo družbo tudi vodil, Jevhenij A. Dranov iz MHP in David Visenjak, ki prav tako prihaja iz Perutnine.

»S strateškim vstopom skupine MHP v Perutnino Ptuj bo naše podjetje končno lahko uresničilo vse notranje potenciale, ki smo jih razvijali že več let. Prepričan sem, da bo Perutnina Ptuj s pomočjo novega strateškega lastnika, z zavzetostjo zaposlenih, z dobrim sodelovanjem z rejci ter z zvestobo potrošnikov, ki uživajo naše izdelke, lahko presegla svoje dosedanje okvire delovanja v regiji,« je poudaril Enver Šišić, novi predsednik uprave Perutnine.


Ukrajinci napovedujejo svetlo prihodnost


Direktor MHP Holdinga in njegov lastnik Jurij Kosjuk zatrjuje, da njihovo lastništvo prinaša Perutnini Ptuj svetlo prihodnost: »Z združitvijo močnega vodstvenega znanja obeh podjetij ter vlaganjem v nove objekte in tehnologije lahko spodbudimo razvoj proizvodnih lokacij, poglobimo sodelovanje z lokalnimi partnerji ter okrepimo prodajo izdelkov in blagovnih znamk Perutnine Ptuj, hkrati pa krepimo njeno priljubljenost na pomembnih trgih, kjer je prisotna. Sklenjeno partnerstvo prinaša MHP status najhitreje rastočega proizvajalca perutnine v Evropi in predstavlja pomemben strateški korak k doseganju cilja, da postanemo pomemben igralec na mednarodnem trgu perutnine.«

Šimonka ostaja član uprave Sija. Koliko je MHP Siju odštel za več kot 90-odsototni delež Perutnine, še vedno ni javno znano. Bo pa morala ukrajinska družba objaviti prevzemno ponudbo za Perutnino.

Komentarji: