Petrol bo ogreval Ruse in služil rublje

Slovenska energetska družba bo sodelovala pri projektih optimizacije sistemov za daljinsko ogrevanje v dveh ruskih mestih.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik/Delo

Ljubljana – Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik, ki je skupaj z desetčlansko slovensko gospodarsko delegacijo na obisku v Rusiji, je v Moskvi sklenil dva za družbo pomembna posla, so sporočili iz Petrola.

V sodelovanju z družbo T Plus grupa bo slovenska družba sodelovala pri projektih optimizacije sistemov za daljinsko ogrevanje v ruskem mestu Iževsk, z družbo Schneider electric (SE) Rusija pa bo Petrol vzpostavil specializirano programsko opremo in informacijsko podporo avtomatiziranemu nadzornemu sistemu za dobavo toplote v Ekaterinburgu.

Petrol je vodilni ponudnik celovitih energetskih in okoljskih rešitev v Jugovzhodni Evropi ter partner krožnega gospodarstva za prehod v nizkoogljično družbo. Strateški cilji ruske vlade so usmerjeni v učinkovito rabo primarnih energentov in povečanje učinkovitosti obstoječih sistemov daljinskega ogrevanja in preskrbe z vodo.

Glavne dejavnosti Petrola bodo obsegale optimizacijo sistemov daljinskega ogrevanja, optimizacijo proizvodnje in distribucijo pitne vode. Strokovnjaki Petrola bodo skrbeli za optimizacijo operativnih stroškov, investicij, povečanje učinkovitosti sistemov, zmanjšanje izgub v teh, digitalno transformacijo in digitalizacijo navedenih sistemov ter upravljanje sistemov v realnem času.

Z družbo T Plus grupa (T+) ljubljanski Petrol vzpostavlja partnerstvo in razvija dolgoročno, učinkovito in vzajemno koristno sodelovanje z največjim zasebnim ruskim podjetjem za proizvodnjo toplote in električne energije.

V sodelovanju z družbo SE Rusija pa bo Petrol nastopil v vlogi izvajalca del, povezanih z vzpostavitvijo specializirane programske opreme, razvojem in izvedbo informacijske podpore avtomatiziranemu nadzornemu sistemu za dobavo toplote, prav tako bo upravljal sisteme v četrtem največjem ruskem mestu Ekaterinburg.

V tem mestu bo SE Rusija izvajal projekt avtomatiziranega sistema za nadzor procesov v sistemu daljinskega ogrevanja, od proizvodnega vira do odjemalcev. Cilj je optimizirati in povečati obratovalno učinkovitost sistema daljinskega ogrevanja v Ekaterinburgu.

Komentarji: