Petrol z višjimi prihodki in dobičkom

Prihodke so v prvih devetih mesesecih odebelile višje cene nafte.

Objavljeno
16. november 2018 13.10
Posodobljeno
16. november 2018 13.33
FOTO: Igor Mali/Delo
Skupina Petrol je v prvih devetih mesecih letos prodajne prihodke glede na primerljivo lansko obdobje povečala za 18, čisti dobiček pa za 14 odstotkov. Prvi so tako do konca septembra dosegli 3,9 milijarde evrov, drugi pa skoraj 69 milijonov evrov, izhaja iz objavljenega poročila družbe.

Skupna je v devetih mesecih letos prodal približno isto količino naftnih proizvodov in toplotne energije, nekaj več utekočinjenega naftnega plina, največ – za 11 odstotkov - pa se je povečala prodaja trgovskega blaga. Kot je znano, je Petrol letos svoje prodajne točke odprl tudi v nekaterih večjih mestih.

Tudi tokrat so se prodajni prihodki zvišali predvsem zaradi višjih cen nafte, ki še vedno predstavljajo ključen vir prihodkov družbe.

Skupina je v prvih devetih mesecih l2018 za naložbe namenila skoraj 47 milijonov evrov, od katerih so 49 odstotkov namenili dejavnosti prodaje na slovenskem trgu, 8 odstotkov prodaji na trgih JV Evrope tretjinoenergetskim in okoljskim sistemom ter dobro desetino posodobitvi informacijske in druge infrastrukture.