Predstavitvena informacija

Pionirji na področju digitalnega bančništva

Intesa Sanpaolo Bank imetnikom Vise omogoča uporabo Apple Pay.

Objavljeno
02. december 2019 09.55
Posodobljeno
02. december 2019 09.55
FOTO: Intesa Sanpaolo Bank
Intesa Sanpaolo Bank, ki jo javnost pozna kot eno tehnološko najbolj naprednih bank na področju kartičnega plačevanja in spletnega ter mobilnega bančništva, je tudi prva slovenska banka, ki imetnikom kartic Visa omogoča uporabo storitve Apple Pay. 

Jasno je, da so porast uporabe interneta, razpršenost mobilnih naprav in eksplozija mobilne povezljivosti, preoblikovali izkušnjo nakupovanja in prodaje. Plačila danes več ne omejuje infrastruktura, ki je povezana z žico; danes imamo tudi v najbolj oddaljenih krajih sveta dostop do digitalne ekonomije.

Zato ni presenetljivo, da se je tudi Slovenija postavila na zemljevid držav, kjer uporabniki pametnih telefonov iPhone plačujejo z mobilno denarnico Apple Pay. 

image
FOTO: Intesa Sanpaolo Bank

Mini intervju z Ivanom Ivičićem, članom uprave Intesa Sanpaolo Bank

Gospod Ivičić, Intesa Sanpaolo Bank na mednarodni ravni velja za eno najnaprednejših bank pri rešitvah za elektronska plačila. Je to tudi razlog, da kot prva banka v Sloveniji svojim komitentom ponujate možnost plačevanja z Apple Pay?
Naš cilj in poslanstvo banke sta, da komitenti Intese Sanpaolo Bank rastejo z nami ter da jim omogočimo, da uživajo v najboljših rešitvah na področju digitalnega bančništva na svetu.
Intesa Sanpaolo Bank je prva banka v Sloveniji, ki je uvedla mobilno denarnico s plačilno kartico, integrirano v mobilni telefon – Wave2Pay. In je tudi prva banka, ki je uvedla rešitve za takojšnje plačevanje. Zdaj smo postali tudi prva slovenska banka, ki skupaj z družbo Visa svojim komitentom ponuja plačevanje z Apple Pay. 

Pionirji, torej?
V Intesi Sanpaolo Bank sledimo ambiciji biti vodilna banka na področju digitalnega bančništva v Sloveniji in dejstvo, da lahko svojim komitentom kot prva in edina banka v državi ponudimo možnost plačevanja z Apple Pay, eno najpriročnejših, varnih in hitrih metod plačevanja, je zelo pomemben korak pri doseganju te ambicije.

Kakšni so potem načrti za prihodnost?
Letos decembra načrtujemo uvedbo najbolj inovativnega in naprednega mobilnega bančništva v državi. Zato, bodite z nami.


Visa in Intesa Sanpaolo Bank sta leta 2017 javnosti predstavili, takrat novo storitev znotraj mobilne denarnice, Wave2Pay – debetno kartico Activa Visa Inspire. Zdaj Intesa Sanpaolo Bank imetnikom kartic Visa omogoča tudi uporabo storitve Apple Pay.

image
FOTO: Visa

Mini intervju z Alenko Mejač Krassnig, direktorico Vise za Slovenijo

Kot predstavnica Vise pogosto poudarjate, da je Visa zavezana zagotavljanju najenostavnejše in najbolj varne oblike plačevanja. Kaj konkretno mislite s tem?
Najvišja prioriteta družbe Visa je varnost. S tem ko poslovanje postaja čedalje bolj digitalizirano, nam to daje še večji zagon pri inoviranju in zagotavljanju varnosti našega sistema. To velja tudi za Apple Pay?
Plačila Apple Pay so zavarovana z naprednimi tehnologijami, kot je tokenizacija. Ob uporabi kreditne ali debetne kartice z Apple Pay se številka kartice ne shrani ne na napravi niti ne na Applovih strežnikih, ampak sistem napravi dodeli unikatno namensko številko (angl. device account number), ki se šifrira in varno shrani v elektronskem čipu kartice.

Kaj je Visa tokenizacija? Kako deluje?
Z Visino tehnologijo tokenizacije so plačila, ki jih opravimo kot del e- in m-poslovanja, varna in enostavna. Uporabnikov račun se tako zamenja z unikatnim digitalnim identifikatorjem ali tokenom, ki je posebej dodeljen vsaki napravi. Podatki računa in številka kartice niso nikoli vidni oz. se jih ne deli z nikomer, kar še dodatno zagotavlja sloj varnosti digitalnih plačil.