Posodobljena igralnica za celoletni turizem

Korona Kranjska Gora: Naložba Hita v višini 8,3 milijona evrov
Fotografija: Prenovljena igralnice Korona v Kranjski Gori. Foto Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Prenovljena igralnice Korona v Kranjski Gori. Foto Mavric Pivk/Delo

Kranjska Gora – Sinoči so po 8,3 milijona evrov vredni temeljiti prenovi, ki je trajala 13 mesecev, uradno odprli prenovljen igralniško-zabaviščni kompleks Korona v Kranjski Gori. Investicija je največja naložba novogoriškega Hita v zadnjem desetletju, hkrati je največja investicija v Kranjski Gori v zadnjem obdobju.

Direktor Korone Tomaž Repinc je povedal, da se bodo s posodobitvami lažje pozicionirali na trgu oziroma utrdili svoj položaj, izboljšali bodo kakovost produktov in storitev, hkrati verjame, da bodo ohranili primat ne regionalnem trgu, od koder prihaja večina obiskovalcev, in kjer je njihova glavna konkurentka igralnica v Vrbi na avstrijskem Koroškem (Velden). Po besedah predsednika uprave Hita Janeza Mlakarja so investicijo financirali z lastnimi sredstvi, pričakujejo pa, da se bo povrnila v sedmih letih.

Direktor Korone Tomaž Repinc (desno) in predsednik uprave Hita Janez Mlakar v prenovljeni igralnici Korona v Kranjski Gori. Foto Mavric Pivk
Direktor Korone Tomaž Repinc (desno) in predsednik uprave Hita Janez Mlakar v prenovljeni igralnici Korona v Kranjski Gori. Foto Mavric Pivk


Igralnico Korona (prej Hit Casino) je od leta 1991, ko so jo odprli, obiskalo že 5,7 milijona obiskovalcev iz 160 držav sveta, pri čemer je bila skoraj polovica obiskovalcev iz Avstrije, tretjina iz Italije, slovenskih gostov je bilo v tem času okoli 14 odstotkov. Končana investicija je tretja večja prenova kompleksa, ki je, kot je dejal Mlakar, klical po detajlni prenovi. Repinc je dodal, da je igralnica, v kateri dela 161 delavcev, dobro poslovala in je bila investicija zato logična. Igralniški gosti so od igralnice praviloma oddaljeni največ dve uri vožnje z avtomobilom, iščejo pa dobro ponudbo, urejenost in primerno infrastrukturo, pri čemer je pomembna tudi lokacija, pravi. V skupini Hit so opravili veliko delo, je dejal Blaž Veber, direktor Turizma Kranjska Gora, in poudaril, da so s tem pomagali dvigniti raven ponudbe v destinaciji. Poudaril je, da prenova dopolnjuje siceršnjo zgodbo Kranjske Gore, ki se uveljavlja kot kraj celoletnega turizma.

Zadovoljen ugotavlja, da so ukrepi že dali rezultate, saj so do avgusta letos število prenočitev v primerjavi z enakim lanskim obdobjem povečali za četrtino, dober obisk imajo tudi v septembrskih dneh. Iz igralniške dejavnosti v Kranjski Gori je občina lani pridobila 1,4 milijona evrov koncesijske dajatve. Zaradi investicije igralnice niso zaprli, zato je bila obnova zelo zahtevna, je dejal Repinc. Obnovili in povečali so igralnico, v kateri je zdaj 409 igralnih avtomatov (29 več kot prej) in 19 igralnih miz.

Komentarji: