Prevzem potrjen - Pro Plus v rokah najbogatejšega Čeha

Češki sklad PPF je ob podpisu sporazuma o prevzemu družbe CME, ki je v Sloveniji lastnik medijske družbe Pro Plus, naznanil, da večjih sprememb v svojem delovanju ne načrtuje.
Fotografija: Večjih sprememb v svojem delovanju novi lastnik ne načrtuje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Večjih sprememb v svojem delovanju novi lastnik ne načrtuje. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Družba Central European Media Enterprises Ltd. je sporočila, da je sklenila dokončen dogovor o prevzemu s povezanim podjetjem skupine PPF Group NV. Posel, vreden 2,1 milijarde ameriških dolarjev (1,89 milijarde evrov), je tako zaključen, poroča spletni portal 24ur.com. Češki sklad PPF je ob podpisu sporazuma o prevzemu družbe CME, ki je v Sloveniji lastnik medijske družbe Pro Plus, naznanil, da večjih sprememb v svojem delovanju ne načrtuje.

»Nakup sklada CME in povezanih medijskih podjetij v petih evropskih državah bo dopolnil in še dodatno okrepil naše telekomunikacijske posle v Srednji in Vzhodni Evropi. Želimo si okrepiti naravno povezanost med ustvarjanjem vsebin in njihovo distribucijo, s čimer bomo omogočili nadaljnji razvoj naših telekomunikacijskih in medijskih podjetij. CME je uspešna in dobro vodena organizacija, zato ne nameravamo bistveno posegati v njeno delovanje,« je posel komentiral Petr Kellner, večinski delničar skupine PPF.



Izvršna sodirektorja Michael Del Nin in Christoph Mainusch sta ob prevzemu povedala: »V zadnjih šestih letih smo se, ob preoblikovanju poslovanja in neprekinjeni ter neverjetni stopnji rasti dobičkonosnosti, osredotočili predvsem na ustvarjanje vrednosti za naše lastnike. Ta posel, ki je vrhunec teh prizadevanj, je za naše delničarje pravi in zadovoljiv zaključek enega najbolj uspešnih preobratov ene vodilnih medijskih družb v zadnjem času. Veseli nas, da skupina PPF Group, ki ima preverjene izkušnje pri upravljanju podjetij v številnih panogah, deli naše vrednote glede pomena lokalnih vsebin in zmožnosti teh vsebin pritegniti široko občinstvo pred televizijske zaslone.«

Prevzem naj bi se zaključil sredi leta 2020, ko bodo izpolnjeni običajni pogoji za zaključek posla in ko bodo nadzorni organi izdali potrebna soglasja. Prav tako s PPF sporočajo, da bo posel po pričakovanjih trajal več mesecev in bo predmet običajnih prevzemnih postopkov.

Komentarji: