Prihodnost je tu že danes  

 V četrtek, 13. junija 2019, se bo v Kristalni palači v Ljubljani odvila poslovna konferenca z naslovom Mobilnost 2019, katere rdeča nit bodo izzivi prihodnost: pametna infrastruktura, pametna mesta.  

Objavljeno
07. junij 2019 11.34
Posodobljeno
07. junij 2019 14.31
Foto Shutterstock 
N. M.
N. M.
Aktualno vsebino, ki se dotika tako kakovosti življenja posameznika kot tudi novih poslovnih priložnosti za slovensko gospodarstvo, bodo s široko zastavljenih vidikov predstavili ugledni domači in tuji predavatelji. Zbrane bosta nagovorila Andrej Kren, glavni direktor družbe Delo, in Stojan Petrič, predsednik uprave družbe FMR in predsednik nadzornega sveta Kolektor Holdinga.
 
Evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc bo predstavila prihodnost mobilnosti v Evropski uniji, kot so si jo zamislili leta 2018, ko je bila sprejeta strateška vizija Čist planet za vse, za uspešno, moderno, konkurenčno in podnebno nevtralno gospodarstvo do leta 2050. Bulčeva je v preteklosti že zavzela stališče, da bi morali vsi načini prevoza prispevati k razogljičenju našega sistema mobilnosti. Kako do tega, bosta predstavila dr. Tomaž Katrašnik, redni profesor na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, in dr. Robert Dominko, znanstveni svetnik na Kemijskem inštitutu in izredni profesor na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani.
 
Kako se nekateri izzivi z vidika uporabnika v sektorju mobilnosti uspešno premagujejo že danes, bodo kot dobro prakso predstavila uspešna slovenska podjetja, ki so morda prav zaradi tega med najuspešnejšimi v panogi. Med predavatelji bodo Matej Čer, Avant car, Jure Gregorčič in Sašo Tomažič, AMZS, dr. Miha Rihar, Petrol ter Marjan Beltram, Nomago.
 
Pogled od zunaj bodo predstavili priznani tuji strokovnjaki. Richard Harris, direktor mednarodnega svetovalnega podjetja Real ITS Global UK, se bo dotaknil izzivov upravljanja urbanega prometa. Dr. Martin Rheinfurth, strokovnjak za trajnostni razvoj mobilnosti, BASF, bo predstavil vlogo kemije v neskončnem področju inovacij, ki so pomemben del avtomobilske industrije. Ključni govorec konference pa bo dr. Ulrich Eberl, priznani futurist, avtor in nekdanji direktor sektorja za inovacije v komunikacijah v Siemens AG. »Pametni avtomobili, omrežja, tovarne, stavbe in mesta bodo oblikovali našo prihodnost. Gre za trajnostno mobilnost in trajnostne energetske sisteme, prilagodljivo industrijo ter za inteligentno podporo starajočemu se prebivalstvu.« dr. Ulrich Eberl.
 
Na dveh okroglih mizah z naslovom Izzivi upravljanja urbanega prometa ter Prihodnost je tu že danes bodo svoje dobre prakse predstavili predstavnika mestnih občin, Uršula Longar, podsekretarka – vodja Odseka za promet v Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet iz Mestne občine Ljubljana, in dr. Bor Rozman, direktor mestne uprave iz Mestne občine Kranj, ter predstavniki gospodarstva, dr. Marta Svoljšak Jerman, vodja sekcije Trajnostna mobilnost, CER - Center energetsko učinkovitih rešitev in direktorica za tehnični razvoj, kakovost in varnost, Petrol, mag. Darja Kocjan, direktorica Slovenskih železnic - Potniški promet, Matjaž Mušič, vodja digitalnega poslovanja v NLB, Miha Valentinčič, direktor Inovativnih poslovnih modelov, Petrol.
 
Naša medijska hiša kot organizator dogodka in programski partner Planet GV želita s projektom Mobilnost 2019, ki vključuje obsežen sklop člankov, objavljenih v časopisu Delo in prilogi Svet kapitala, in konferenco kot zaključek projekta, izpostaviti temo, ki povezuje in ima močan vpliv na življenje posameznikov, na občine, državo in gospodarstvo.
 
Projekt podpirajo generalni pokrovitelj Petrol, veliki pokrovitelji NLB, Slovenske železnice, Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj AMZS in partnerji Big Bang, Dars, Nomago in Telekom Slovenije.
 
Bodite del osrednjega dogodka o mobilnosti pri nas. Prijavnico na dogodek lahko dobite TUKAJ.