Razkrivamo kitajske načrte z Gorenjem

Pogovarjali smo se s Franjem Bobincem, prvim možem Gorenja, zdaj predsednikom kolegija direktorjev družbe.

Objavljeno
07. marec 2019 18.00
Posodobljeno
08. marec 2019 05.05
Gorenje vstopa na področje elektronike in zabavnih vsebin, napoveduje Franjo Bobinac. FOTO: Uroš Hočevar
Velenje – Nova Gorenjeva tovarna televizorjev, ki bo predvidoma do jeseni prihodnje leto zrasla v Velenju, naj bi v več korakih prinesla zagotovila več kot tisoč delovnih mest je v prvem pogovoru po Hisnesovem prevzemu Gorenja za Delo razkril dolgoletni prvi mož velenjske družbe, zdaj predsednik kolegija direktorjev, Franjo Bobinac. Celoten pogovor z njim bomo obavili v soboto.

V Gorenju se od jeseni, ko so dobili novega strateškega lastnika, dogajajo številne spremembe. »Kot del družine Hisensa zdaj poskušamo poslovanje postaviti na čim bolj uspešno raven. Med drugim zmanjšati stroške, doseči sinergije pri nabavi in logistiki, izboljšati oskrbno verigo in iskati nove trge,« je povedal Bobinac.

Z njim smo se pogovarjali tudi o tem, ali je z vzhoda v Gorenju zavel bolj neoliberalen veter, ali je pričakovati odpuščanja in kakšna prihodnost pod novim lastnikom čaka velenjskega proizvajalca bele tehnike oziroma njegove blagovne znamke. Pa tudi, kako bodo v prihodnje izgledali pametni domovi.

Gorenje s Hisensom vstopa tudi na področje elektronike in zabavnih vsebin, napoveduje Bobinac, ki se vse manj ukvarja z vsakodnevnimi posli, bo pa skrbel za upravljanje blagovnih znamk celotne skupine Hisense.

Več preberite jutri v Sobotni prilogi Dela in na delo.si!