Salusu ne bo treba plačati lekarnarici pol milijona evrov

Vrhovno sodišče je delno ugodilo reviziji v sodnem sporu lekarnarice s Škofljice proti Salusu.
Fotografija: FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Ljubljana – Vrhovno sodišče je delno ugodilo reviziji sodbe vrhovnega sodišča, s kateri je to odločilo, da mora Salus lekarnarici Staši Mariji Kastelic iz Moje lekarne plačati dobrih pol milijona evrov z obrestmi. Iz Salusa so sporočili, da je vrhovno sodišče zavrnilo tožbeni zahtevek za plačilo, v preostalem delu pa je bila revizija zavrnjena.

image_alt
Salus povečal prodajo za petino


Zahtevek za revizijo je na vrhovno sodišče vložil Salus. »Družba je svojo obveznost po zdaj spremenjenem delu tedaj pravnomočne in izvršljive sodbe dne 5. julija 2019 v celoti izpolnila. Družba si je ob plačilu, za primer odpadle pravne podlage, pridržala pravico zahtevati vračilo celotnega plačanega zneska skupaj s pripadajočimi zakonskimi zamudnimi obrestmi,« so sporočili iz Salusa.

Kasteličeva je skoraj 600.000 evrov od Salusa terjala, ker je veletrgovec z zdravili unovčil zavarovanja za njene terjatve, čeprav za to po njenem mnenju ni imel pravne podlage. Lekarnarica je zato ostala brez likvidnostnih sredstev za poslovanje in se znašla v stečaju. Lekarnarica je imela na Škofljici do septembra 2011 Mojo lekarno, v okviru katere so delovale še podružnice na Dobrovi, v Podpeči in Horjulu. Ker ji škofljiška občina ni podaljšala koncesijske pogodbe, so morale lekarne zapreti vrata, obdržala je le tisto v Dobrovi, saj ji je na razpisu tamkajšnje občine uspelo pridobiti koncesijo. A je bila tudi tam novembra 2013 prisiljena zapreti vrata. Januarja 2014 se je namreč na zahtevo upnika Farmadent začel stečaj.

Preberite še:

Komentarji: