Predstavitvena informacija

Sejem nove generacije, 56. mednarodni kmetijski-živilski sejem Agra

Od 25. do 30. avgusta bo v Gornji Radgoni tradicionalni sejem AGRA, ki se bo tudi letos s številnimi mednarodnimi predstavitvami in novostmi potrdil kot najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v tem delu Evrope.

Objavljeno
17. avgust 2018 08.05
Posodobljeno
17. avgust 2018 08.05
Najnovejša tehnologija in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije in opreme
Delo
Delo
Posebno pozornost bo namenjena mladim v agroživilstvu in zdravi, visokokakovostni hrani iz naše bližine. Država partnerica bo Makedonija s svojo kulinarično, vinsko in turistično ponudbo. Ob njej se bodo z nacionalnimi in regionalnimi nastopi predstavile Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Poljska in Indija. Na 71.300 m2 razstavnih površin bo novosti v kmetijski tehniki in živilskopredelovalni industriji ponujalo 1840 razstavljavcev iz 32 držav. V pokušnjo in nakup ekoloških in najboljših regionalnih izdelkov, dobrot in vin bodo vabili Agrina tržnica, Agrina kuhinja, Vinski hram in letos prvič tudi Čebelji hram, urejen v počastitev svetovnega dneva čebel.
 
AGRA bo prizorišče za številna družabna tekmovanja in srečanja, znova pa bo bogat tudi sejemski strokovni program. Atraktivne bodo predstavitve avtohtonih pasem živali v hlevih in maneži, kjer bo vsak dan za obiskovalce na voljo brezplačno jahanje konjev, na sejemski torek pa bo dogajanje popestrilo športno preskakovanje ovir s konji. Posebno doživetje bo tudi ogled bujnih sejemskih vrtov, gozdno-parkovnega nasada in hiške iz slamnatih bal.

image
Vinska hala Vino Slovenija Gornja Radgona bo prekipevala od ponudbe slovenskih vinarjev ter proizvajalcev vinogradniške in vinarske opreme


Ob naštetem pa AGRA ponuja še veliko drugih, zdravih, okusnih, zabavnih in družabnih razlogov za preživetje prelepega sejemskega dne.

AGRA VAM JE BLIZU
 
Sejem lahko obiščete tudi organizirano, po ugodnih paketnih cenah. Za prevoz, vodenje, vstopnico, dvakrat toplo hrano in degustacije boste iz Maribora odšteli samo 28, iz Celja 31, Ljubljane 33, Kranja 34 in iz Kopra le 40 evrov na osebo.
 
Informacije in rezervacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 080 1460

 
AGRA omogoča nakup rednih vstopnic za odrasle po spletu in v prodajni mreži Mojekarte.si po znižani ceni 6 EUR

image
20. državno tekmovanje lastnikov gozdov, nedelja, 26. avgusta 2018