Sindikat poštnih delavcev za 11. november napovedal stavko

Stavka bo potekala v vseh objektih Pošte Slovenije.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Svet Sindikata poštnih delavcev (v nadaljevanju SPD) je na seji 22. 10. sprejel sklep o napovedi stavke delavcev v Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije (SPD).

Preberite tudi: Stavka bi imela posledice za poslovanje naših strank

»SPD je vprašanja uresničevanja ekonomsko-socialnih pravic in interesov iz dela poskušal rešiti po mirni poti v okviru socialnega dialoga s Pošto Slovenije. Pošta Slovenije se srečuje s težavami tako na področju iskanja zadostnega števila zaposlenih kot na področju ustrezne izbire kadra, zaradi neprivlačnosti delodajalca. Delo na Pošti Slovenije je namreč na področju dostave težaško, na prostem in izpostavljeno različnim nevarnostim, na področju manipulacije pa izjemno raznovrstno in zahtevno ter v prisilni drži, je SPD zapisal na facebooku.

»Poslovodstvo Pošte Slovenije je v okviru socialnega dialoga v zadnjih mesecih zavrnilo predloge SPD in se o njih ni bilo pripravljeno dogovoriti. V SPD ocenjujemo, da v okviru običajnega socialnega dialoga ni mogoče utemeljeno pričakovati rešitve ključnih vprašanj in uvedbe potrebnih sprememb za ureditev kadrovskih razmer,« so dodali.
 

Stavka je predvidena za november


Stavka bo potekala v vseh objektih Pošte Slovenije, na vseh deloviščih oziroma delovnih mestih zaposlenih pri Pošti Slovenije in IPPS v Republiki Sloveniji. Stavkovne aktivnosti bodo izvedene po presoji in odločitvi stavkovnega odbora SPD.

Če ne bo dogovora, se bo stavka pričela v ponedeljek, 11. novembra 2019, ob 00.00 uri zjutraj v vseh organizacijskih enotah Pošte Slovenije, razen v organizacijski enoti strokovnih služb. Da bi se stavki izognili, so v Pošti Slovenije napovedali, da si bodo prizadevali za zbliževanje stališč s sindikalisti.

Spomnimo, februarja sta reprezentativna sindikata v Pošti Slovenije in vodstvo družbe podpisala sporazum o izpolnitvi zahtev sindikatov.

Preberite še:

Komentarji: