Skupina Sava re s petino večjim četrtletnim dobičkom

Polletni dobiček še zaostaja za lanskim dosežkom
Fotografija: Foto Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Foto Uroš Hočevar

Sava re je drugem četrtletju zbrala 141,68 milijona evrov kosmatih premij, kar je tri odstotke več kot v istem obdobju lani. Četrtletni dobiček se je povečal za petino in znaša 9,5 milijona evrov.

Po šestih mesecih letošnjega poslovanja dobiček druge največje zavarovalniške skupine v Sloveniji znaša 14,1 milijonov evrov, kar je 18 odstotkov manj od lanskega dosežka v istem obdobju. Slabše prvo četrtletje so v Savi re pojasnjevali s škodnimi dogodki na tujih trgih in sezonskim vplivom stroškov. Sava re je sicer po orkanih sredi lanskega leta pričakovala rast pozavarovalnih premij, kar pa se vsaj v ključnih prvih treh mesecih ni uresničilo.

Skupina je tako v prvih šestih mesecih zbrala 308,6 milijona evrov kosmatih zavarovalnih premij, kar je slabe štiri odstotke več kot v prvih šestih mesecih lani.

Sava re sicer letos načrtuje okoli 520 milijonov evrov kosmatih zavarovalnih premij in od 37 do 39 milijonov evrov čistega dobička. Da bi to dosegla si lahko sicer privošči tri odstotni upad kosmatih premij v drugem polletju, vendar pa mora čisti dobiček v drugem polletju povečati za 64 odstotkov. Cilj je dosegljiv, če zavarovalnica v tem obdobju ne bo doživela večjih škod. Te so v drugem lanskem polletju opazno vplivale na dobiček skupine.

 

Komentarji: