Služi z ljubljanskimi cestami, vlaga v banko

Družba MG Mind je stoodstotna lastnica ljubljanskega gradbinca KPL, ki je od leta 2003 s prestolnico ustvaril za 186 milijonov evrov poslov.
Fotografija: Družba MG Mind je stoodstotna lastnica ljubljanskega gradbinca KPL, ki je v zadnjem letu s prestolnico ustvaril za 186 milijonov evrov poslov. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Družba MG Mind je stoodstotna lastnica ljubljanskega gradbinca KPL, ki je v zadnjem letu s prestolnico ustvaril za 186 milijonov evrov poslov. FOTO: Blaž Samec/Delo

Družba MG Mind je danes kupila za 3,99 milijonov konvertibilnih mark (okoli dva milijona evrov) delnic Nove banke v Banjaluki. Družba MG Mind je stoodstotna lastnica ljubljanskega gradbinca KPL, ki je od leta 2003 s prestolnico ustvaril za 186 milijonov evrov poslov.

Lastnik MG Minda Mladen Milanović Kaja je napovedal, da bo kupil 15 do 20 odstotkov delnic te banke in tako postal njen največji posamični lastnik. Potem ko bo prevzel deset odstotkov, bo moral počakati na soglasje agencije za banke Republike srbske. Za naložbo v banko bo predvidoma namenil skupno od 7,5 do 10 milijonov evrov.

Milanovića smo skušali priklicati za podrobnejši komentar teh naložb, a je bil za naše klice nedosegljiv. 

Komentarji: