Sodni izvršitelj nad letalo Adrie na Dunaju

Nezadovoljni potnik prek Fairplana do odškodnine za odpovedan let.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Sodni izvršitelj je v spremstvu policije in odvetnika hotel zaseči letalo Adrie Airways, poroča spletna stran Austrian Wings. Adria je zaradi tega odpovedala včerajšnji let na Dunaj in iz njega, zato so potnike domov pripeljali z avtobusom.

Izvršitelj se je pojavil na izhodu dunajskega letališča Swechet, kamor bi letalo moralo prileteti iz Ljubljane. Zagrozil je z zaplembo letala, če posadka ne bi poplačala dolga tega letalskega prevoznika.



Potnik je namreč pred dvema letoma rezerviral let iz grškega otoka Kefalonija do Graza, ki pa je bil odpovedan, zato je zahteval 250 evrov odškodnine, a je bila Adria na njegove zahteve neodzivna. Še vedno ni znano, ali je dolg že poplačala.

Pritožil se je na Fairplane, platformo, ki pomaga pri zaščiti pravic letalskim potnikom. Adrio so večkrat pozvali k poplačilu dolga, a zaman, zato je zadeva šla tako daleč, da jo je obravnavalo sodišče, ki je poslalo izvršitelja.

Do takšnih primerov pride izjemno redko; med vsemi primeri se jih na takšen način konča le pol odstotka.
 

Piloti in Adria nadaljujejo pogajanja


Danes se nadaljujejo pogajanja med Adrio in piloti za sklenitev kolektivne pogodbe. Včeraj sta po neuradnih podatkih bili obe strani blizu dogovora, vendar podpisa nista dosegli. Če dogovora do nedelje ne bo, sledi stavka.

Komentarji: