Španec zapušča vodstvo DUTB

Na mestu neizvršnega direktorja je Silvelo zamenjal Aleksander Lozej.
Fotografija: Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Foto Leon Vidic/Delo

Ljubljana - Vodstvo Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) je dobilo še enega novega člana. Vlada je namreč na današnji seji je na najegovo željo Juana Barbo Silvelo odpoklicala z mesta neizvršnega direktorja upravnega odbora DUTB in na njegov položaj imenovala Aleksandra Lozeja.

Lozej je doslej zasedal vodilna mesta v več podjetjih na Primorskem, med drugim je bil devet let član uprave banke Intesa Sanpaolo. Položaj neizvršnega direktorja DUTB bo nastopil 21. junija, so sporočili s finančnega ministrstva.

Silvela je prošnjo za odpoklic z mesta člana upravnega odbora DUTB naslovil na vlado 31. marca, so pojasnili na ministrstvu. To je predlagalo tudi kandidata za novega neizvršnega direktorja, kot določa zakon o ukrepih RS za krepitev stabilnosti bank.

To je še ena od niza zamenjav v vupravnem odboru slabe banke. Od konca aprila DUTB kot glavni izvršni direktor vodi Matej Pirc, v vodstvu pa sta še Andraž Grum in Bojan Gantar. Še pred tem je moral mesto prvega človeka DUTB zapustiti Miha Juhart, ki ga je zamenjal kamniški podjetnik Tomaž Besek. Neizvršni direktor pa je postal tudi Marko Tišma.
 

Komentarji: