Predstavitvena informacija

Spodbudno delovno okolje je temelj dobrega poslovanja

Po prvi razglasitvi epidemije in padcu prodaje poslovnih nepremičnin je nepremičninski trg v drugi polovici leta 2021 dobesedno zacvetel.
Fotografija: EDA center. FOTO: DUTB
Odpri galerijo
EDA center. FOTO: DUTB

Povpraševanje po nepremičninah vseh vrst se je povečalo, posledično so v tretjem četrtletju višje tudi cene poslovnih nepremičnin. Kljub odlični prodaji nepremičnin v lanskem letu je na slovenskem trgu v portfelju DUTB še nekaj zanimivih poslovnih nepremičnin, ki ustrezajo sodobnim merilom kakovosti bivanja in poslovanja ter so gotovo vredne nakupa.

Službeno okolje je drugi dom za veliko prebivalcev našega planeta. Čeprav se v zadnjem obdobju kot primerna oblika izkazuje kombinirano delo tako doma kot na delovnem mestu, ostajajo pisarne in druge poslovne nepremičnine še naprej prostor ustvarjanja, proizvajanja in druženja. Zato je izbor poslovnega prostora za lastnike ali vodstva podjetij precejšnja odgovornost, sploh, če se zavedajo, da lahko dober prostor spodbuja, slab pa zavira ustvarjalno delo.

DUTB ima na voljo veliko različnih poslovnih nepremičnin – pisarn, trgovskih, poslovnih in industrijskih objektov –, prav vsi pa so namenjeni uspešnemu izvajanju različnih gospodarskih dejavnosti.

Poslovni objekti

V Novi Gorici so na elitni lokaciji v poslovni stavbi EDA Centra naprodaj dokončani poslovni prostori. Nahajajo se v različnih nadstropjih, del jih je tudi že oddanih v najem. V objektu je za zaposlene in poslovne obiskovalce možno najeti tudi parkirišča.

Poslovni center ERA. FOTO: DUTB
Poslovni center ERA. FOTO: DUTB

Na odlični lokaciji v centru Velenja je dobro opremljena in pred kratkim obnovljena podkletena poslovna stavba, v kateri je več kot 2.000 m2 pisarn in lokal. Prostori so centralno klimatizirani in varovani z videonadzorom. Stavba ima zunanje panoramsko dvigalo, k objektu spadajo tudi urejeni in zavarovani parkirni prostori.        

V trgovsko-poslovnem predelu Novega mesta so v prvem in drugem nadstropju večetažnega poslovno-stanovanjskega objekta na voljo prostorni, redno vzdrževani poslovni prostori. Povezani so z garažo in stopniščem ter ogrevani z lastno plinsko kotlovnico. Obsegajo prodajni ter skladiščni prostor in lastno strojnico v skupni izmeri 1.772 m². Nepremičnina leži v bližini drugih nakupovalnih centrov.

V nekdanji stavbi Primorja v Ljubljani so opremljeni, delno prenovljeni poslovni prostori. Objektu pripadajo parkirna mesta, ki jih je možno dodatno kupiti ali najeti. Nepremičnina je v pretežno stanovanjskem naselju, v neposredni bližini BTC-ja.       

Koprska vrata. FOTO: DUTB
Koprska vrata. FOTO: DUTB

V Koprskih vratih so na voljo nedokončani poslovni prostori, ki se raztezajo na več kot 2.000 m² poslovnih površin, pri čemer je možno kupiti posamezne ali več združenih enot skupaj. Izgrajeni so do III. gradbene faze, zanje je treba pridobiti uporabno dovoljenje. Poslovni prostori imajo vgrajene priključke za priklop ogrevanja in hlajenja iz centralne toplotne postaje. Poslovni lokali so priklopljeni na sanitarno hladno vodo iz javnega omrežja prek vodomerov na daljinsko odčitavanje, ki so v upravljanju javnega podjetja za opravljanje dejavnosti oskrbe z vodo (Rižanski vodovodi). Sanitarno toplo vodo si poslovni lokali pripravljajo sami.

Trgovski objekti

Trgovski prsotri v Mariboru. FOTO: DUTB
Trgovski prsotri v Mariboru. FOTO: DUTB

Obsežni trgovski prostori v Mariboru so tudi na odlični lokaciji – v peš območju strogega središča mesta, in sicer na križišču Vetrinjske ulice in Trga Leona Štuklja. Prostori, ki obsegajo več kot 2.600 m² površin, so kakovostno obnovljeni in vzdrževani. Lokacija je nadpovprečno frekventna in zaradi aktivnega utripa starega mestnega jedra zelo priljubljena tako med Mariborčani kot drugimi obiskovalci. Objekt je redno vzdrževan in v odličnem stanju.            

Proizvodno-skladiščni objekt

Poslovno-industrijski objekt v Mariboru. FOTO: DUTB
Poslovno-industrijski objekt v Mariboru. FOTO: DUTB

V industrijski coni na Tržaški cesti v Mariboru so v proizvodno-poslovnem objektu poleg proizvodno-skladiščnih površin v izmeri 5.627 m² na voljo tudi pisarne s skupno tlorisno površino 2.322 m². Prostori so potrebni prenove.    

V Hočah je v neposredni bližini avtoceste naprodaj proizvodno-skladiščni objekt, v katerem so v poslovnem aneksu ob dveh proizvodnih halah tudi poslovni prostori. Kompleks zaokrožuje večje stavbno zemljišče s kleparsko delavnico.

Tenis center Dolgi most. FOTO: DUTB
Tenis center Dolgi most. FOTO: DUTB


Naročnik oglasne vsebine je DUTB