Telekom med tekmo prekinil sodelovanje s Šport TV

Ponudnik programskih pravic naj bi postavil finančne pogoje, v katere v Telekomu ne morejo privoliti.

Objavljeno
03. december 2019 16.09
Posodobljeno
03. december 2019 16.20
Gledalci so po začetku namesto rokometa na zaslonu lahko videli le obvestilo Telekoma, da programi Šport TV trenutno niso na voljo. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
STA
Televizijski gledalci, naročniki Telekoma Slovenije, so danes ostali brez treh športnih programov, Šport TV 1, 2 in 3. Telekom jih je, kot je pojasnil, zaradi nerazumnih finančnih pogojev umaknil iz svoje programske sheme. Umik programov pa so izvedli med rokometno tekmo slovenske ženske reprezentance na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Gledalci, ki so ob 12.30 začeli spremljati prenos tekme Slovenija – Norveška na Japonskem, so že kmalu po začetku namesto rokometa na zaslonu lahko videli le obvestilo Telekoma Slovenije, da programi Šport TV trenutno niso na voljo.

Odziv Šport TV-ja: Zvestim gledalcem programov Šport TV, ki nas spremljate preko Telekoma Slovenije - Siol TV sporočamo, da naši programi do nadaljnjega niso na voljo v njihovi programski shemi. Žal nam ni uspelo skleniti dogovora o nadaljnji distribuciji naših programov. Pogajanja so potekala nekaj mesecev, Telekom Slovenije ni sprejel naše ponudbe in pogojev, ki so enaki, kot jih imajo ostali operaterji. Upamo, da bomo v bližnji prihodnosti sklenili dogovor in rešili nastalo situacijo v prid našim gledalcem.


image
FOTO: Leon Vidic/Delo
Nekaj minut prej so iz Telekoma poslali sporočilo za javnost, v katerem so pojasnili vzroke za svoje ravnanje.

»V zadnjem obdobju se cene programskih pravic na trgu izrazito povečujejo, z vsakim ponudnikom pa se kot skrben gospodar pogajamo, s čimer želimo svojim naročnikom zagotavljati najboljše vsebine po sprejemljivi ceni. Nekateri ponudniki programskih pravic pri tem postavljajo pogoje, ki odstopajo od ekonomske upravičenosti. Zato bomo danes, 2. decembra 2019, iz programske sheme umaknili vse tri programe Šport TV, in sicer Šport TV 1, Šport TV 2 in Šport TV 3,« so sporočili iz Telekoma.

Dodali so, da je ponudnik programskih pravic postavil finančne pogoje, v katere ne morejo privoliti, saj so škodljivi tako za družbo kot njene naročnike, ki jim Telekom ne želi zviševati cen paketov, se pa bodo s ponudnikom pogajali tudi v prihodnje.