Tretjič manj ugodno za odjemalce

Na licitacijo zveze potrošnikov se je prijavilo 28.500 odjemalcev elektrike in plina, a prihranila bo lahko manjšina.
Fotografija: Elektrika in plin ne bosta občutno cenejša. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Elektrika in plin ne bosta občutno cenejša. FOTO: Blažž Samec/Delo

Ljubljana – V tretji izdaji kampanje Zamenjaj in prihrani je zmagala družba Elektro energija, ki je ponudila cene iz rednega cenika. Breda Kutin, predsednica ZPS, ugotavlja, da so imeli na prvi in drugi licitaciji resen boj med dobavitelji, na tretji pa bolj sodelovanje. Cene pa znižuje tekmovanje.

Elektro energija, ki je lastniško povezana z Gen-I, ta je zmagoval na prejšnjih licitacijah, pred tretjo pa se je odpovedal sodelovanju, je ponudila ceno kilovatne ure elektrike po 0,05864 evra v enotni tarifi, po 0,03675 evra v nizki tarifi in 0,06875 v visoki tarifi. Plin bo stal 0,02509 evra na kWh. To so le cene energije, brez davkov, prispevkov in omrežnine.

Breda Kutin in Vitomir Panič predstavljata rezultate licitacije ugodnih ponudnikov elektrike in plina. FOTO: Borut Tavčar/Delo
Breda Kutin in Vitomir Panič predstavljata rezultate licitacije ugodnih ponudnikov elektrike in plina. FOTO: Borut Tavčar/Delo


»Ocenjujemo, da ta ponudba ni tako ugodna, kot so bile prejšnje,« je dejala Breda Kutin in dodala, da bo lahko prihranila manjšina prijavljenih potrošnikov. Tudi zato so objavili tarife ponudnikov, da lahko potrošniki preverijo, kaj se jim izplača. Izračuni prihrankov za prijavljene bodo nared v prvi polovici maja, ko bodo tudi spet mogoče prijave potrošnikov, ki v kampanji še ne sodelujejo.

Cene Elektro energije bodo veljale eno leto in toliko časa bodo tudi omejene navzgor. Elektro energija bo morala tudi obvestiti odjemalce pred iztekom pogodbe, kakšne cene bodo veljale potem. Vitomir Panič iz Elektro energije je povedal, da cene energije rastejo, sami pa jih niso že dolgo dvignili.

Komentarji: