Tudi Forever 21 v težavah zaradi spletne prodaje

178 trgovin bodo zaprli samo v ZDA, zapustili bodo tudi večino mednarodnih poslovalnic v Aziji in Evropi.
Fotografija: Bankrot grozi družbi zaradi zaostrovanja konkurence pri spletni prodaji. FOTO: Drew Angerer/AFP
Odpri galerijo
Bankrot grozi družbi zaradi zaostrovanja konkurence pri spletni prodaji. FOTO: Drew Angerer/AFP

Ameriška trgovska veriga z oblačili Forever 21 je sporočila, da bo zaprla do 350 svojih poslovalnic po vsem svetu. Za ta korak so se odločili, ker se želijo izogniti bankrotu, ki družbi grozi zaradi zaostrovanja konkurence pri spletni prodaji. BBC kot glavna tekmeca tega podjetja navaja Zaro in H & M.

178 trgovin bodo zaprli samo v ZDA, zapustili pa bodo tudi večino mednarodnih poslovalnic v Aziji in Evropi, medtem ko bodo še naprej delovali v Mehiki in Latinski Ameriki.

Forever 21 je tako v ZDA vložil zaščito pred stečajem iz poglavja 11 iz stečajnega zakonika. Zaščita iz tega poglavja odlaga obveznosti ameriškega podjetja do upnikov in mu daje čas za reorganizacijo dolgov ali prodajo delov podjetja.

Ameriška trgovska veriga z oblačili Forever 21 je sporočila, da bo zaprla do 350 svoji poslovalnic po vsem svetu. FOTO: Shutterstock
Ameriška trgovska veriga z oblačili Forever 21 je sporočila, da bo zaprla do 350 svoji poslovalnic po vsem svetu. FOTO: Shutterstock


»To ne pomeni, da se umikamo iz posla – nasprotno, vložitev zahteve za zaščito pred stečajem je nameren in odločilen korak, s katerim bomo lahko stopili na uspešno pot v prihodnost,« so sporočili iz Forever 21. Trgovska veriga s sedežem v Kaliforniji sicer prodaja poceni trendovska oblačila in modne dodatke.

Preberite še:

Komentarji: