UniCredit banko v Sloveniji bo od junija vodil Marco Esposito

Na položaju predsednika uprave bo zamenjal Stefana Vavtija, ki je bil na na čelu banke zadnjih sedem let.
Fotografija: Štefan Vavti se po sedmih letih vodenja Unicredit banke Slovenija poslavlja, zamenjal ga bo Marco Esposito. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Štefan Vavti se po sedmih letih vodenja Unicredit banke Slovenija poslavlja, zamenjal ga bo Marco Esposito. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Nadzorni svet UniCredit banke Slovenija je imenoval Marca Esposita kot novega predsednika uprave banke, pod pogojem, da imenovanje odobri Evropska centralna banka. Funkcijo bo nastopil s 1. junijem 2019, po odobritvi regulatorja.

Marco Esposito, ki je od januarja lani v UniCreditu vodja globalnega transakcijskega bančništva za regijo Srednje in Vzhodne Evrope, bo zamenjal Stefana Vavtija, ki bo svojo pozicijo zapustil ob izteku svojega mandata, 31. maja 2019, po tem, ko je UniCredit banko Slovenija uspešno vodil zadnjih sedem let, so sporočili iz banke.

Esposito je kariero začel leta 1982 v Credito Italiano SpA v Italiji. Leta 2001 je bil imenovan za izvršnega direktorja divizije UniCredit Corporate New Europe, kjer je sodeloval pri procesu skrbnega pregleda v prevzemnih postopkih bank v državah Srednje in Vzhodne Evrope. Leta 2004 je prevzel vlogo vodje korporativnega bančništva v bolgarski Bulbank. V obdobju med letoma 2007 in 2011 je bil tudi namestnik predsednika uprave v UniCredit Bulbank Factoring. Od aprila 2011 do decembra 2017 je bil vodja korporativnega in Investicijskega bančništva v UniCredit Bank Romunija.

Komentarji: