United Group v nakup bolgarskega operaterja Vivacom

Lastnik Telemacha in SportKluba napoveduje rast in geografsko razširitev.

Objavljeno
08. november 2019 12.05
Posodobljeno
08. november 2019 12.14
Vivacom zagotavlja storitve optičnega interneta, mobilne telefonijo in digitalne televizije 1,8 milijona uporabnikom. Foto Voranc Vogel
N. G.
N. G.
United Group, ki je tudi lastnik Telemacha in se je zanimal za nakup Pro Plusa, izdajatelja programov POP TV in Kanal A, je dosegel dogovor o nakupu podjetja Vivacom, največjega telekomunikacijskega operaterja v Bolgariji.

Telekomunikacijski in medijski ponudnik, katerega del so Telemach, SBB, SportKlub, je opravil drugi nakup od letošnjega marca, ko ga je kupil naložbeni sklad BC Partners. »Prevzem bo pospešil rast skupine United Group, razširil njeno geografsko prisotnost in utrdil njen položaj vodilnega regionalnega ponudnika v tej panogi. Skupina United Group je prisotna že v šestih državah v regiji,« so zapisali v United Group.

Vivacom zagotavlja storitve optičnega interneta, mobilne telefonijo in digitalne televizije 1,8 milijona uporabnikom. Transakcija bo predvidoma zaključena v drugem četrtletju prihodnjega leta, po prejemu dovoljenja komisije za varstvo konkurence. Kupnino bo United Group poravnal s posojili in lastnimi sredstvi.