Upravni odbor Fortenove razrešil izvršno direktorico Ireno Weber

Ostala bo namestnica izrednega pooblaščenca v Agrokorju.
Fotografija: Konzum je ena od glavnih naložb Fortenove. FOTO: Ranko Suvar  Cropix
Odpri galerijo
Konzum je ena od glavnih naložb Fortenove. FOTO: Ranko Suvar  Cropix

Upravni odbor Fortenove, ki je nastala po propadu Agrokorja, je razrešil Ireno Weber z mesta izvršne direktorice. Razlogov za razrešitev v upravnem odboru niso pojasnili, se ji je pa glavni izvršni direktor Fabris Peruško zahvalil za prispevek pri transformaciji Agrokorja v skupino Fortenova, pa tudi delo v vlogi namestnice izrednega pooblaščenca.
Peruško se je v izjavi zahvalil Weberjevi za njen »izjemen prispevek pri poravnavi upnikov Agrokorja in oblikovanju skupine Fortenova«, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

»Webrova je nosila velik del bremena izjemno zahtevnega postopka zaključevanja postopka izredne uprave v Agrokorju,« je dejal Peruško.

Webrova je izvršna direktorica Fortenove postala aprila, ko je ta prevzela poslovanje koncerna Agrokor. Še naprej bo ostala namestnica izrednega pooblaščenca v Agrokorju. Na to mesto jo je sodišče na predlog imenovalo februarja lani.
Skupina Fortenova je zaživela 1. aprila letos, ko so potrdili poravnavo, s katero so 45 insolventnih podjetij vključili v novo družbo prek njihovih zrcalnih podjetij, ki so k svojemu imenu dodala besedo plus. Na Fortenovo so prenesli tudi 32 Agrokorjevih solventnih podjetij na Hrvaškem, v postopku pa je tudi prenos Mercatorja na Fortenovo.

Prenos lastnine v nekdanjih 82 Agrokorjevih podjetjih, ki so zunaj Hrvaške, med katerimi je največji Mercator, pa predstavlja drugo fazo izvajanja poravnave, ki je stekla po sklenitvi postopka na Hrvaškem. Kot smo poročali je pogoj soglasje varuha konkurence pa tudi 56 bank upnic.

Preberite še:

Komentarji: