V vodstvo SDH Boris Medica

Nadzorniki SDH so izbrali naslednika Andreja Božiča.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Ljubljana - Po odstopu Andreja Božiča bo mesto člana uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) z 2. decembrom zasedel Boris Medica, so sklenili nadzorniki družbe. Nominacijska komisija na poziv nadzornega sveta SDH nadaljevala postopek popolnitve uprave SDH.

Boris Medica je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike s končanim MBA in ima trenutno podjetje za marketing, tehniške in poslovne storitve Dictum Factum. Pred tem je delal v zavarovalni skupini Sava Re, kjer je vodil izvedbo projekta združitve štirih zavarovalnic v skupini v enotno Zavarovalnico Sava. Od sredine 2016 do konca 2017 je opravljal funkcijo člana uprave Zavarovalnice Sava in bil tudi kandidat za šefa združene zavarovalnice. A kot se je takarat neuradno omenjalo, za to menda ni dobil licence Agencije za zavarovalni nadzor zaradi domnevne obsodbe za davčne nepravilnosti. V zavarovalnici so to takrat zanikali.

Kot so poročili iz SDH, je Medica strokovnjak z mednarodnimi izkušnjami pri vodenju in upravljanju velikih poslovnih sistemov. Več kot 19 let je deloval v medicinski in farmacevtski panogi v mednarodnem podjetju Johnson in Johnson. Večinoma je deloval na finančnem področju, nazadnje kot finančni direktor skupine za centralno in vzhodno Evropo. V zadnjem delu kariere je vodil projekte prenove poslovnih modelov ter poslovno-finančna prestrukturiranja hčerinskih družb v mednarodnem podjetju Johnson in Johnson v centralni in vzhodni Evropi in v Turčiji.


 

Komentarji: