Velik interes za šefa DUTB

Na mednarodni razpis Družbe za upravljanje terjatev bank se je prijavilo 24 domačih in tujih kandidatov.
Fotografija: Matej Pirc FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Matej Pirc FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljana – Na mednarodni razpis Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) se je prijavilo 24 domačih in tujih kandidatov, pojasnjujejo v slabi banki. Kot smo že poročali, se je na razpis prijavil začasni glavni direktor Matej Pirc.



Interes je bistveno večji kot na prejšnjem tovrstnem razpisu, ko se je prijavilo deset kandidatov. Izbor glavnega direktorja naj bi bil po neuradnih informacijah končan sredi aprila.

Mesto glavnega direktorja se je sprostilo sredi decembra lani, ko se je s te funkcije iz osebnih razlogov umaknil Imre Balogh, potem ko ni več užival ne zaupanja upravnega odbora ne vlade. Logatec oziroma tako imenovana afera Lonstroff pa ni bil edini sporni posel DUTB, ki je bil izpostavljen v zadnjih mesecih. Mediji smo opozorili na prodajo zemljišča na Brniku in na posel s posestvom Lambergh

Na njegovo mesto so neizvršni direktorji DUTB konec januarja začasno imenovali nekdanjega prvega moža Slovenskega državnega holdinga (SDH) in dotedanjega finančnega direktorja DUTB Mateja Pirca.

To ni bila edina kadrovska sprememba v vrhu slabe banke. Že pred Baloghovim odhodom je vlada iz upravnega odbora DUTB zaradi afere s preprodajo zemljišča v Logatcu odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Poleg tega je na položaj neizvršnega direktorja, ki je bil dolgo nezaseden, imenovala še Marka Tišmo.

Komentarji: